Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 februari 2013

Cera moet meer gymnastieken...

Omdat Cera gisteren haar gymnastiek-oefeningen niet had gedaan (vergeten?) maar in plaats daarvan de hele dag had geluierd, moest zij er 's avonds tóch aan geloven.
Ze begon met wat springtraining, en nu (foto) ziet u haar bezig met haar grondoefeningen, die zijn namelijk erg belangrijk voor voorpoten, buik en rug.


Vervolgens waren kop, nek en schouders aan de beurt, en ondertussen zwaaide zij daarbij met haar achterwerk. Dat laatste ging helaas niet zo soepeltjes als vóór de winter.


Tot slot mocht Cera nog wat vrije oefeningen doen, en zoals u op bijgaande foto kunt zien ging dat haar erg goed af.
Met een beetje geluk zijn er nu weer wat grammetjes af, maar omdat die grammetjes een totaal moeten gaan vormen van een paar pondjes, is er nog een hoop werk aan de winkel voor ons model. Ja, want voordat je het weet is het lente, en dan moeten er wel weer buiten op lokatie plaatjes geschoten worden van een niet al te vet haarfabriekmeisje (want met een compactcamera dus). Bovendien moet Cera een beetje snel in een boom kunnen klimmen in gevalletjes van nood of alarm, of er snel weer uit in geval van regen of laag overkomend vliegverkeer (wij denken hierbij bijvoorbeeld agressieve meeuwen of helikopters).
Nou Cera, nog een rondje "hengelen" dan maar?

3 opmerkingen:

Helmut Driessen zei

Maar Mevrouw K. als U zelf niet een haarfabriekmeisje met compactcamera bent, dan hoeft er bij U toch geen kilootje vanaf ?

Greet zei

Wat een mooie pose van Cera op die laatste foto.

katja zei

Wat is Cera nog lenig ondanks haar 'omvang'.