Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 februari 2013

Een opgewonden Anijs!

Omdat het nog te koud is om het raam open te hebben, moest Anijs het doen met het in de vensterbank zitten. Vanuit de verte had K. al gezien dat de kleine meid zich zat te vervelen, en het leek zelfs of zij met bijna dichtgeknepen oogjes wat aan het dutten was.
Doch zodra Anijs in de gaten had dat er een flinke reporter (de Os dus) haar huis naderde, kwam ze snel met wijd geopende kijkertjes overeind.
De fotograaf had liever gewild dat Nijsje even in de lens zou kijken, maar daar had het dametje natuurlijk helemaal geen belang bij!

En terwijl Oscar de boel buiten aan het inspecteren was, bleef Anijs hem volgen om goed te kunnen zien waar die stoere reporter allemaal mee bezig was.
Op dit specifieke moment was de Os zijn nagels aan het bijwerken aan de stam van de perenboom (mislukte foto,  dus plaatsen wij niet), en toen hij daar eenmaal mee klaar was liep hij weer terug naar het bankje onder het raam van Anijs.
Nou, nekkie maar weer terugdraaien, heh moppie?Jawel, want Oscar sloeg een beetje aan het klooien onder het tuinbankje van Anijs, en daar werd zij erg opgewonden van. Wij hoorden haar zelfs door het glas heen grommen, dus dat zegt genoeg.
Spijtig voor de kleine haarfabriek dat zij niet naar buiten kon, en om haar niet verder van streek te maken besloot de fotograaf niet langer te blijven dralen. Bovendien moest er nog een flink stukje gelopen worden met reporter Os en stond er een kil windje. Nee, wij kunnen niet wachten tot het weer voorjaar is en we onze buurthaarfabrieken weer eens vaker buiten mogen ontmoeten!
Uiteraard wenste K. de kittige Anijs ter afscheid nog een fijn weekend toe, maar Anijs had alle aandacht nodig voor het nakijken van Oscar. De fotograaf meende een vleugje spijt in de oogjes van Anijs te bespeuren, maar K. vond dat een sterk verhaal en onzin, dus daarom gaan we daar verder maar niet op in.

5 opmerkingen:

Carla zei

Ik kan het me eigenlijk niet goed voorstellen, een huwelijk tussen die mooie lieve slanke jonge Anijs en die dikke fatsige rooie kerstbal Os.

Mevrouw Katblad zei

De volgende keer weigeren wij dergelijke beledigende opmerkingen. Het is maar dat u dat weet.

Carla zei

Was U ook tegen het huwelijk van Willem en Maxima ?

Sabine zei

Fatsige kerstbal ?! We houden het wel gezellig heh.
En wat heeft dit in vredesnaam te maken met het huwelijk tussen WA enM ?
Anijs mocht willen dat ze zo'n topreporter als beschermheer mocht krijgen.

Inge zei

@ Sabine: +1!