Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 februari 2013

Schrikbarend nieuws!


SCHIERMONNIKOOG - De circa zestig wilde katten die op Schiermonnikoog rondlopen, moeten worden gevangen en een nekschot krijgen. Dat is onlangs voorgesteld in een vergadering van het Overlegorgaan Nationaal Park Schiermonnikoog.
De katten vormen een gevaar voor broedende vogels en zouden gevangen moeten worden met kooien. Na dagelijkse controle van de kooien zou een verwilderde kat gedood worden, een eventuele huiskat zou weer worden vrijgelaten. De gedode katten worden ter beschikking gesteld aan de Rijksuniversiteit Groningen voor onderzoek. Volgens het overlegorgaan is voor het bestrijden van katten geen aparte ontheffing nodig. Het plan wordt nog besproken met bewoners van het eiland.
Uit: Het Dagblad van het Noorden 

Jawel, het jachtseizoen wordt geopend zodra de laatste boot met voorjaarstoeristen is teruggekeerd naar het vaste land! Het is volop in het nieuws en de jagers staan reeds te trappelen om de verwilderde katten een nekschot te mogen geven! De katten zouden zich namelijk helemaal te pletter eten aan allerlei vogels en andere kostbare beestjes en passen dus niet in de "fauna" van het park. Weg ermee! Killen die hap! Alsof er geen andere oplossingen zijn!
Maar goed, om te beginnen moet er maar eens vaart gemaakt worden met het verplicht laten chippen van huiskatten. Zodat de mensen die menen hun kat mee te moeten nemen op vakantie (naar de camping of vakantiehuisje) en door gemakzucht zonder diezelfde kat terugkeren naar huis, opgespoord kunnen worden, flink beboet kunnen worden, opdraaien voor de kosten van het vangen en een verbod krijgen op het nemen van een nieuw huisdier.
Zo, dat zijn we kwijt. Mevrouw K. is dus weer eens boos, dat moge duidelijk zijn!

4 opmerkingen:

Greet zei

En terecht boos.

Fritz zei

Waanzin. Hysterie.
Het staat imiddels buiten kijf dat de inmiddels derde generatie (ver)wilderde katten vnl. van (veld)muizen leven en niet van gruttonesten en dergelijke.
Onzinnig !

Sabine zei

Je verzint het toch niet......
Je zou toch verwachten dat men tegenwoordig met creatievere oplossingen kan aankomen. Dit slaat echt alles !
Ben heel benieuwd wat de eilandbewoners van het plan vinden.

Fritz zei

Ik wou nog effe zeggen:
als katten op dat eiland van broedende vogels en hun kuikens zouden leven, wat eten die wilde katten dan buiten het broedseizoen ?
Juist, veldmuizen.
Ze schakelen echt niet over en weer.