Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 februari 2013

Fietstas vergeten...

Tijdens zijn ronde door de buurt heeft onze (top)reporter Oscar een afgedankte (nemen we aan) televisie ontdekt. Hij heeft het toestel uitvoerig besnuffeld, dus wij vermoeden dat er een (of meer) luchtje aan zat.
Wel, wij lieten Os maar even zijn gang gaan omdat het nu eenmaal zijn taak is om de dingen grondig te onderzoeken. Zelf had mevrouw K. niet veel interesse in het apparaat omdat het duidelijk was dat er al een paar regenbuien overheen waren gegaan (en dan weet je het wel).
Maar vervolgens geschiedde er wel iets merkwaardigs.

Oscar vergat namelijk helemaal de fietstas te controleren terwijl hij er anders nooit één overslaat!
Het kan zijn dat de fietstas nog nieuw was en er nog geen interessante geuren aan kleefden. Het kan ook zijn dat de ontdekking van een beeldbuis op straat Os in de war had gebracht; wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. K. vond het trouwens ook een vreemde zaak en liet het dus maar zo.

2 opmerkingen:

ina zei

'T is anders wel een opvallende fietstas.

Fritz zei

@ina: ik kan me voorstellen dat die gifgigantjes op spuitkarretjes dat voor een hele grote wilde koekoeksbloem aanzien.