Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 februari 2013

Controle-dwang of wraakoefening?

De oudste zoon van mevrouw T. Troy (buurhaarfabriek Charli dus) heeft zich gisteren geroepen gevoeld om ter afsluiting van zijn inspectieronde in onze keuken een soort van keurmerk achter te laten. Helaas heeft hij deze actie uitgevoerd op het moment dat K. net even naar de buurtsuper was, dus een heterdaadje was het niet. Doch, er is er maar één die regelmatig onze keuken bezoekt en deze plek (naast de voerbakjes van T.T. en Japekoppie) markeert, en dat is hij (Charli dus).
Deze keer was het trouwens wel een flinke boodschap, dat wil zeggen dat je er niet omheen kunt, heh? Nee.

Charli flikt dit soort dingen trouwens ook in zijn eigen keuken, naast het voerbakje van zijn huisgenoot Ollie.
Het is duidelijk dat hij met deze boodschappen wil aangeven dat hij controle wenst te hebben op alle voerbakjes binnen zijn bereik, al weten wij niet waarom hij dat nu zo graag wil. Het is namelijk niet zo dat Charli honger moet lijden of zoiets.
Wel is het zo dat Cera en Oscar regelmatig zijn huis binnendringen om de plek te bezoeken waar zijn voerbakje staat, en dat Wamy eveneens geregeld langs komt om te kijken of er in Charli's keuken nog wat te snacken valt. Zou dat ermee te maken hebben?
Maar het blijft natuurlijk een smerige zaak, dat staat vast. Overigens, mevrouw Troy weigert elk commentaar op het wangedrag van haar oudste zoon. Ze heeft namelijk zo haar eigen probleempjes....

7 opmerkingen:

ina zei

Wat een lummel, die Charli.

Anoniem zei

Ik denk dat het laatste ermee te maken heeft, en dat hij behoorlijk onzeker is. Hij sproeit om de veiligheid van zijn eigen lucht om zich heen te ervaren.
Wellicht helpt Feliway?
Het mooiste zou zijn beide luikjes op chip werkend, zodat er geen ongewenst bezoek over en weer meer plaatsvindt. Helaas niet goedkoop.

ina zei

Chip-luikjes zijn ook niet 100% zeker. Bij ons kwam wijlen R.Gijs vlak achter onze katten aan toch het luikje door.

Anoniem zei

Is Feliway een soort Escargot, een anti-slakkenmiddel waar ook de merels van dood gaan ?

Anoniem zei

Oh pardon, ik bedoel Escar-Go !

Karel zei

@ Vrouwe Ina:
als wijlen R. Gijs achter uw katten aankwam, dan mogen wij toch geldig concluderen dat chipluikjes niet gevoelig zijn voor haarfabriek geesten. U ziet spoken.
Pilletjes wel ingenomen ?

ina zei

@Karel: voor de duidelijkheid: dit gebeurde toen R.Gijs nog niet wijlen was.
En mijn pilletjes neem ik trouw in, maak u geen zorgen.