Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 februari 2013

Lastige straathoeken en rode lap

Van de Parallelstraat via de grachtweg teruglopen naar de Katbladstraat, blijft altijd een lastig onderdeel, vooral als je vriendjes/collega-reporters niet bij je zijn. Dat merkten we tenminste laatst weer toen wij met Oscar een rondje door de buurt liepen.
U ziet hem op bijgaande foto nog net in de Parallelstraat staan, en hij speurt de grachtweg af om te registreren of er ongewenst fiets- of wielhuisverkeer is.
Natuurlijk kijkt hij niet alleen naar links..........maar ook naar rechts.
Oscar is namelijk naast topreporter ook een gediplomeerd Verkenner A, en heeft dus geleerd om goed uit te kijken voordat je de hoek van een straat omslaat.
Er kwam inderdaad wel wat fietsverkeer aan, maar Os schatte in dat hij, als hij snel zou wezen, nog net het stukje grachtweg (weg langs de gevaarlijke gracht) zou kunnen halen.

Goed ingeschat, Os! Je bent je diploma meer dan waard!
Maar goed, dan is het altijd weer de vraag wat er om de volgende hoek (die naar de Katbladstraat) voor gevaar kan schuilen, heh? Dus moet je daar ook weer heel goed opletten.
Dat geldt trouwens ook voor de fotograaf want die heeft uiteraard altijd de eindverantwoording tijdens een buurtronde. Laten we daarom maar gauw kijken of  er in de Katbladstraat geen onaangename verrassingen waren, zoals een loslopend blafbeest, vrachtwielhuis of (het allergevaarlijkste) een groen gemeentekarretje.

Ah, deze keer een leuke verrassing want wij zagen namelijk net Wamy achter een wielhuis vandaan komen.
Natuurlijk waren wij erg nieuwsgierig naar wat hij had uitgespookt, waar hij vandaan kwam en waar hij naar op weg was, maar de Wams wist dat zelf ook niet zo goed.
Want op deze foto kunt u zien dat Wamy net zo verbaasd was als wij, en dat ie het op dit moment allemaal niet zo goed meer op een rijtje had, of tenminste last had van besluiteloosheid.
En nu?
Wel, Oscar wilde dat niet afwachten en was al op weg naar de redactie.
Wamy had besloten om de Os te volgen, doch toen er toch nog een aangename verrassing kwam in de gedaante van een brommobiel, dook hij weg onder een rode lap.
Natuurlijk volgde de fotograaf de reporter want de ronde was namelijk nog niet klaar; er stond nog een inspectie van de Hoftuin op het programma, iets wat de Os nog niet wist.
Wamy bleef, ook toen het brommobiel allang voorbij was, onder de rode lap zitten. Waarom hij dat deed kunnen wij u helaas niet vertellen.

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Wamy staat prachtig in rood!

Fritz zei

En +1 onkruidvrij daaro.

Wendy zei

@ Mevr. Wad Woord en Wol:
is er bij u op dorp e.o. goedkoop aan vetvrije geklaarde schapenwol te komen ?
Hier doet het voor 2,75 tot 3 euro de ons (ook on line).