Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 februari 2013

Raadsel...

U ziet hier gewoon een kattenbak, één zonder deksel. Maar daar hoort natuurlijk een verhaal bij, en dat gaat als volgt.

Onder onze zoldertrap (aan de achterkant op de eerste etage dus) stond onze grote reismand. U weet wel, voor het vervoer van een haarfabriek naar de dierenarts, want wij nemen onze reporters nooit mee op vakantie; ze zouden niet eens willen.
De reismand stond open (voor het geval iemand zou willen schuilen) en er lag een grote, opgevouwen handdoek in, gewoon voor het lekker (liggen).
Wel, mevrouw K. is aan een soort voorjaarsschoonmaak bezig (kasten opruimen!), bracht een doos troep naar boven en zette die bovenaan de trap. Normaal staat zij nooit stil op dat punt, maar nu dus even wel, en opeens kwam er een vleugje kattenpieslucht in haar neus.
Waar kwam dat nu vandaan, heh? Ja, om dat te weten te komen draaide K. al snuivend een rondje en merkte dat de stank het ergst was in de buurt van de reismand. Zij stak haar hand in de mand en voelde aan de handdoek.... hartstikke nat! Getver!
Natuurlijk ging zij direct met een sopje in de weer (handdoek werd in de vuilnisbak gedaan, stonk echt te erg...) en terwijl zij de reismand buiten (op straat) onder handen nam, schoten er allerlei gedachten door haar hoofd. Hadden wij soms bezoek gehad van een vreemde haarfabriek die zich daar boven in het nauw gedreven voelde of misschien zelfs wel was? Nee, vast niet. Of haalt mevrouw Troy misschien de kattenbak niet meer en koos zij de mand uit voor haar nachtelijke behoeften? (Zij deed immers al meer kleine plasjes op andere plekken...) Of heeft één van de jongens misschien een blaasontsteking? Of Cera?
In elk geval wilde K. de reismand niet meer op dezelfde plek terugzetten; voorlopig staat ie dus maar in de achterbak van ons wielhuis.
Gelukkig hadden wij nog een ongebruikte kattenbak en nog net voldoende grit om 'm van een flinke laag te voorzien, en de bak werd onder de zoldertrap geplaatst. Nee, geen deksel, want wij willen uiteraard graag kunnen zien wie de bak gaat gebruiken.
Maar helaas, al lagen er vanochtend drie plasbolletjes in; wij hebben niks gezien of gehoord.
We gaan het rijtje nog maar eens af...
De Boez maakt altijd zo'n kabaal na zijn (grote of kleine) boodschap, graaft zich suf en gooit daarbij het liefst flink wat grit over de vloer, dus die kan het niet zijn geweest. Toch?
Oscar komt op het ogenblik om één of andere reden niet meer boven, dus hij is het vast ook niet geweest. Hoewel? Midden in de nacht terwijl K. sliep? Het zou toch zomaar kunnen, heh?
Cera? Die gaat altijd voor het slapengaan nog beneden op de bak; we kunnen ons niet voorstellen dat zij dan ook nog boven moet plassen. Maar je weet maar nooit, heh? Japekoppie zien wij geregeld beneden en bovendien gaat hij ook af en toe naar buiten voor zijn plasjes. En zo vaak hoeft hij niet. Maar zou het niet kunnen dat.....?
Nee, we houden het eigenlijk maar op de oude dame met Katzheimer. Ze komt soms een hele dag niet beneden en zal toch af en toe een plas moeten doen. Hoewel, komt zij wel beneden en zien we dan misschien niet?
Ach.... Wie wil een keer komen oppassen en 's nachts wakker blijven? Gaat mevrouw K. lekker naar een sjiek hotel, met bubbelbad natuurlijk!

3 opmerkingen:

Fritz zei

Alle plasgekheid op een stokje Mevrouw K. maar let U wel op. Op de etiketten van Euroshopper van de Blauwe buurtsuper stond ook nix van dood draaflangemanengediertevlees.
De Lasanje Bolonja van Boni en Pluspluis zijn ook al niet kosjer.
Ik gaf mijn wijlen Fidel Katro, Dreus Fröbel en de Rode Mispoes nooit blikjesvoeder.
U dient het etiket niet te vertrouwen, blijkt.

Tante Carla zei

@ ina:
ina zei: Ja, maar wat betekent het nou, al die cijfertjes.
Carla en familie:
Vrouw ina: dat kunt u beter aan Auntie Inga vragen.
Iets met plus en min of zoo.

ina zei

oke dan: Inge, wat betekenen al die cijfertjes en plussen?