Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 februari 2013

Stramme poten

Wij hebben onze buurhaarfabriek Ollie de hele winter niet buiten gezien (sowieso niet in de sneeuw dus), en waren heel verbaasd hem opeens vroeg in de ochtend bij de schuilhut te zien scharrelen.
Nee, bepaald veel slanker is de Bol niet geworden, maar dat vermageren lukt natuurlijk ook niet als het winter is en je niet regelmatig een flinke wandeling kan maken, heh?

Zo Ol, ga je alweer naar huis terug of misschien nog een eindje verderop?
Wel, Ol ging inderdaad nog een meter verderop, maar toen keerde hij resoluut om.
Wij begrepen dat wel want Ollie liep zeer slecht en waarschijnlijk had hij erge last van zijn gewrichten, dus pijn bij elke stap.


Onderweg naar huis moest hij steeds even blijven staan om zijn pootjes te herprogrammeren of iets dergelijks.
Arme Ol. Gelukkig was zijn luik niet ver.
Ook voor Ollie hopen wij dat het nu snel lente wordt zodat hij wat vaker naar buiten wil en kan om zijn rondjes te lopen, voordat hij nog verder verstijfd...
Ol, zet 'm op!

Geen opmerkingen: