Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 februari 2013

Nog niet op de hoogte gesteld

Ondanks haar leeftijd (18.5 jaar), zit er nog een hoop energie in mevrouw Tokkie Troy. Natuurlijk dut zij veel en lang, maar tussen die dutjes door kan zij (met enige aanmoediging) nog zeer actief zijn.
Nu de vriesperiode voorbij is, waagt zij zich heel af en toe weer naar buiten om wat vers regenwater te drinken of een frisse neus te halen. Zij gaat daarbij niet verder dan een meter of 15 van de redactie vandaan, maar dat is ook niet nodig. Levende prooien vangen doet zij al vele jaren niet meer en bovendien moet zij natuurlijk het Poezenloket in de gaten houden.

Ook is de oude dame zo nu en dan nog in voor een spelletje met de hengel, en weet dan verbazingwekkend snel de kunstprooi met sliertjes te pakken.
De ene dag voelt T.T. zich fitter dan de andere, wat logisch is als je zo oud bent als zij. Soms springt zij trefzeker van vloer op eettafel, maar ook komt het voor dat zij een stoel of schoot moet gebruiken als tussenstation.

En toch gaat niet alles even jofel met mevrouw Troy. Zij doet namelijk af en toe een plasje op plekken waar dat niet  de bedoeling of gepast is. Laatst was dat in de reismand, gisteren deed zij een plasje in de hoek van de kamer, op het vloerkleed. Daarom zien wij ons genoodzaakt haar toch zeer binnenkort mee te nemen in het wielhuis, naar eh.... u weet wel. Om een paar vervelende kwaaltjes uit te sluiten dus. Wij hebben haar daarvan nog niet op de hoogte gesteld.

2 opmerkingen:

ina zei

Ach, die oude dame toch.
Laten we hopen dat er niets ergs aan de hand is.
Sterkte, mevrouw Katblad.

Pim zei

Zo te zien is uw flitser nog in goede doen zeg maar.