Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 februari 2013

Nieuwe romance in Katbladbuurt? (1)

Het is erg handig dat mevrouw Katblad vanaf de redactie de Poort naar de Hoftuin kan zien, en er zelfs ook een beetje door kan kijken. Want zo ziet zij  wanneer er eventueel iets op haarfabriekgebied aan de hand is in de tuin.
Deze keer zag zij dus Charli al wat langere tijd op dezelfde plek zitten, en omdat hij dat normaal gesproken nooit zal doen pakte mevrouw K. de camera en ging erop af. Oscar ging natuurlijk mee want hij is niet voor niets onze topreporter, heh? Juist.
Wel, onderop de bovenstaande foto ziet u Oscar (die vooruit was gelopen), rechtsboven zit Charli nog steeds te zitten, en als u zijn blik volgt ziet u misschien ook wat hem zo boeide. Nee? Dan zoomen we even voor u in.

Onze trouwste lezers zullen haar vast herkennen: kleine Mickie, huisgenote van Myo, de partijleider van Hof is Vol.
Wel, voor Mickie kan het Hof niet vol genoeg zijn, dat zouden wij snel gaan ondervinden.
(En mocht iemand zich afvragen waar Myo was: hij bleef buiten beeld, lag misschien wel ergens te pitten.)


Oscar (onder) wilde uiteraard direct onderzoeken wat er allemaal aan de knikker was in deze tuin en stapte op Charli af voor een diepte-interview, doch Charl wierp hem dusdanig vijandige blikken toe dat Os zijn plan maar voor zijn eigen veiligheid niet doorzette.
Dat hoefde ook niet want voor K. was het klip en klaar dat Charl al zijn aandacht nodig had om het mooie, jonge dametje goed te bestuderen. En daarbij kon hij uiteraard beslist geen bemoeienis velen. Maar Charl had dus vette pech vandaag.

Mickie, die eerst erg geschrokken was van de komst van een vreemd mens, vergat K. al gauw toen zij Oscar in het oog kreeg. Tsjonge, dat was een flinkerd, heh? En zo stoer ook! Ja, deze kanjer wilde ze wel van wat dichterbij bekijken!

Charli jaloers? Welnee, natuurlijk niet! Maar hij schuifelde ondertussen wel in de richting van de Poort met de bedoeling zich terug te trekken.
Oscar had vanaf dat moment alleen nog maar oog voor de schone Mickie. Ja, want zo'n lekker ding had hij al in tijden niet meer gezien! Op slag was hij reporter af en zag of hoorde hij mevrouw K. niet meer.


Mickie werd erg onzeker van de starende blikken van de grote Os en wist niet meer goed wat te doen.
Zou ze teruggaan naar een veiliger omgeving, bijvoorbeeld in de buurt van haar luikje? Of was haar nieuwsgierigheid naar Oscar toch te groot?
Mevrouw K. nam weer wat meer afstand en wachtte rustig af. Natuurlijk wilde zij graag een paar mooie, grote portretten van Mickie maken, maar ze wilde de kleine meid ook niet afschrikken. Dat betekende dat K. heel rustig haar positie moest kiezen, want al te opdringerig gedrag zou zeker niet de gewenste resultaten opleveren.

Mickie kwam wel dicht in de buurt van haar voordeur maar ging gelukkig niet door het luik naar binnen. Nee, ze had zich weer omgedraaid en keek opnieuw in de richting van Oscar. Charli was ondertussen uit de tuin verdwenen; hij voelde zich waarschijnlijk overbodig geworden en had bedacht dat hij wel wat beters te doen had.Ondertussen had Cera zich ook in de tuin gemeld. Erg stoer van haar want ze had de tuin niet kunnen controleren op de aanwezigheid van leden van Hof is Vol. Nee, ze voelde direct aan dat hier iets bijzonders aan de hand was en wilde daar graag meer over weten. Wij hadden trouwens al snel de indruk dat wat zij zag, haar allerminst beviel.


Oscar was namelijk op weg naar Mickie. Stapje voor stapje kwam hij dichterbij om het jonge meisje niet af te schrikken, en inderdaad, Mickie bleef afwachtend zitten en ging er niet alsnog vandoor.
Wel, natuurlijk was K. erg benieuwd of het hier tot een zogenaamd neus/neuscontact zou komen, maar geduld is een schone zaak, dat wist zij ook wel.


Ja hoor, daar had je het al: Cera had de situatie nu volledig door en was jaloers op een tafeltje gaan zitten. Zijzelf had niet de minste behoefte om kennis te gaan maken met dat nieuwe mokkel, en we konden van haar snuit aflezen dat ze hoopte dat er iets mis zou gaan, dat er een meppartij zou gaan plaatsvinden tussen Oscar en Mickie, dat de kennismaking zou uitlopen op een drama en zij de Os weer helemaal voor zichzelf zou hebben.
Wel, het betreffende mokkeltje had in elk geval geen ruzie in gedachten en de Os was begonnen met een kleine one-cat-show! En daardoor kreeg hij de volle aandacht van Mickie!


Helaas kunnen wij u pas in een volgend bericht vertellen hoe die show van Oscar eruit zag en wat er verder nog gebeurde, want als wij nu verder gaan met het toevoegen van nog meer foto's lopen wij de kans dat er plaatjes zomaar wegfloepen wegens overbelasting.
Wij vragen dus uw begrip daarvoor.

Wordt vervolgd!

8 opmerkingen:

ina zei

Wat spannend weer en wat is Mickie groot en mooi geworden!

Dennis zei

Nu het weer wat mooier weer wordt is ze vaak te bewonderen in in het hofje! :-)

Dennis zei

Ben trouwens zeer benieuwd! Ze probeerde ook al met Igor te spelen, maar die was er niet zo van gediend, leek het.

Truus zei

Wat een schoonheid!!

Donita zei

@ Dennis 14:22
Is er een Mickie verwonderbewonderexcursie mogelijk ? Met hapje en hofdrankje.
Eventueel combiuitstapje met de tongzoenvaren van de burenmuur van Mevr. K.

Akelein zei

Een romantisch vervolgverhaal!? Ik kan niet wachten, wat een mooie dame is die Mickie, laat onze Daantje dat maar niet zien...

Wad Woord & Wol zei

*Zingt* Love is in the air....

Dennis zei

Zo in dit perspectief lijkt ze net zo groot als Myo, maar het scheelt nog wel behoorlijk.