Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 februari 2013

Terug in de tijd!

Omdat het Leidsch Katblad binnenkort (28 februari) 5 jaar bestaat, leek het mevrouw Katblad een goed moment om even terug in de tijd te gaan en u wat foto's van de start van het Katblad te laten zien. Helaas hebben wij niet meer de allereerste foto's... Nee, want K. wist nog niet veel af van het digitaal bloggebeuren, plaatste haar foto's in vol formaat (dus niet verkleind), zodat later opeens, geheel onverwacht, Google aangaf dat zij haar GB-tjes had opgebruikt en dat haar Picasa-archief vol zat. Zij heeft toen om plek te maken voor de toekomst een aantal foto's verwijderd, en kwam er later pas, toen het al te laat was, achter dat het ook anders kon, namelijk met foto's op webformaat. Ondertussen heeft ze bij Picasa (Google) voor de zekerheid extra GB's "gekocht", om er zeker van te zijn dat het Katblad nog een paar jaar vooruit kan.
Jammer dat we dus die eerste maanden niet meer in beeld hebben, maar vanaf juli 2008 hebben wij de foto's  met verhaaltjes nog wel.
Onze fans die vanaf het begin ons Katblad hebben gevolgd, hebben vast wel opgemerkt dat de stijl van schrijven ietwat veranderd is in de loop der tijd. Mevrouw K. is wat ouder en wijzer geworden en vooral een stuk brutaler (en zelfs een tikje ordinair, zo nu en dan). Maar zo gaan die dingen nu eenmaal; niets blijft hetzelfde, alles en iedereen verandert.
Wij gaan dus terug in de tijd, bekijken de eerste beschikbare foto's van het LKB, voorzien van nieuw commentaar.
En nee, wij gaan het 5-jarig bestaan van het LKB niet uitgebreid vieren. Reeds in het het eerste jaar van ons bestaan als LKB organiseerden we al een inzamelingsactie voor het dierenasiel, en elk jaar daarna verzonnen wij weer nieuwe acties. Dit voorjaar slaan we dus even over, niet alleen vanwege de crisis maar ook omdat we vorig jaar dubbel hard gewerkt hebben om geld in te zamelen voor het goede doel, en voor twee jaar twee adoptiehokken in het asiel (Stevenshof, Leiden) hebben weten te realiseren. En mevrouw K. wil eigenlijk vooral gewoon over de haarfabrieken schrijven en ze fotograferen; het inzamelen van geld voor arme sloebers is mooi, doet zij er graag bij, maar ook K. wordt een jaartje ouder en moet haar energie verdelen. Vandaar dus. Wat we later in het jaar nog gaan doen is overigens nog niet zeker, in elk geval heeft K. weer genoeg spullen voor een nieuwe zolderverkoop, dus wie weet!
Morgen kunt u het eerste deel van een terugblik (vanaf juli 2008) verwachten. Onze haarfabrieken waren toen dus nog 5 jaar jonger, mevrouw Tokkie Troy had nog geen Katzheimer, Japekoppie woog toen nog bijna 6 kilo en Cera woonde aan de overkant van de straat en was broodmager. De Boez en Oscar bestonden nog niet, maar Pim bijvoorbeeld was er nog wel, evenals Rooie Gijs (oprichter en partijleider van Hof is Vol) en Storm, de SvdB (Schrik van de Buurt), en vele anderen.
We hopen dat u het leuk vindt om met ons terug in de tijd te gaan. Morgen de eerste aflevering over de haarfabrieken in de Katbladbuurt van 5 jaar geleden!

5 opmerkingen:

Sabine zei

Leuk,leuk,leuk. Heb laatst zelf al een kijkje genomen in het archief, gekeken hoe de Boez eruit zag als kleine haarfabriek. Dan besef je ook hoe ontzettend veel u al hebt geschreven en gekiekt de afgelopen 5 jaar, chapeau !
En dat tikje ordinair siert u ook, hebben we allemaal wel eens last van.

Rosita S. zei

Mevrouw K. ordinair ?
Wie versiert nou zoiets ?

Greet zei

Lijkt me heel leuk. Ik ben benieuwd. En alvast de felicitaties met het vijfjarig bestaan.

Wad Woord & Wol zei

Leuk, ik verheug me er op.

ina zei

Wat een goed idee!