Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 februari 2013

Niet veel om aan te snuffelen....

Gisterochtend, na ons bezoek aan de Hoftuin (waar wij Igor mochten ontmoeten), gingen Oscar en Cera nog even met mevrouw Katblad naar de Kruidentuin.
En ondanks de kou en de glibberige stam deed Oscar een poging de boom in te klimmen, maar kwam niet verder dan op de foto te zien is; hij sprong namelijk direct weer terug naar de grond, waarschijnlijk omdat hij geen houvast kreeg.
Omdat de boel (plantjes e.d.) weer bedekt was met een laagje koud spul en de temperatuur nog onder nul was, viel er verder niet veel te snuffelen.

En daarom gingen onze reporters maar een eigen versie van tikkertje spelen, waarbij het vooral Cera was die hard heen en weer rende om niet door de Os gemept te worden. Nee, dit ging niet op een gemene manier, want Oscar gebruikte niet zijn nagels en dus vond Cera het best wel een leuk tijdverdrijf. (Wij hoorden haar tenminste niet schelden en dat zegt genoeg.)


Opeens voelde mevrouw K. iets tegen naar kuiten aanduwen en zag tot haar verbazing dat de Boez zich had gemeld. Hij had er blijkbaar spijt van gekregen dat hij zo lang op bed was blijven liggen, hoewel, het kan ook zijn dat hij toevallig net wakker was geworden en op zoek was gegaan naar zijn vriendje en vriendin omdat hij niets anders te doen had.
Hoe dan ook, K. vond het erg gezellig dat B. er nu ook bij was gekomen, al maakte B. nog geen aanstalten om zich aan te sluiten bij Cera en de Os. Nee, in plaats daarvan bleef hij een beetje rond de benen van K. cirkelen, als een klein kind dat aan de rokken van zijn moeder hangt.

Oscar kwam deze keer niet zijn vriendje begroeten want hij had het erg druk met het in de gaten houden van Cera, die ondertussen tussen de restanten van de varens zat te wroeten.Natuurlijk hield zij op haar beurt de Os in de gaten, want dat hoort bij het spelletje; het gaat er immers om om vooral niet getikt te worden, heh?


Boez leek definitief besloten te hebben om niet aan het spel deel te nemen. Hij had het koud en wilde eigenlijk liever naar huis, maar dan moest wel iedereen met hem mee gaan natuurlijk. Om het nog een beetje spannend te maken deed hij net alsof hij een spoor volgde dat in de richting van de Katbladstraat liep, maar wij wisten natuurlijk wel beter.


En Oscar had toch nog iets interessants gevonden om aan te snuffelen. K. vroeg hem maar niet wat hij daar nu precies rook want het antwoord zou best eens kunnen tegenvallen, en bovendien is het niet nodig om alles te weten en te begrijpen. Daarbij kwam ook nog dat de Boez erg graag terug wilde naar de redactie, en de fotograaf eigenlijk ook wel vanwege verkleumde vingers (zo'n camera voelt aan als een blok ijs na een half uurtje vrieskou!).

Wat hier nu precies gebeurde weten wij ook niet. K. was net van plan om de tuin te verlaten toen B. opeens naar de Os toe rende. Het leek alsof B. zijn vriendje wilde meppen, maar volgens K. maaide hij over de kop van O. heen en draaide daarbij tegelijkertijd om zijn as en van zijn vriendje weg.En natuurlijk was B. als eerste thuis, K. als tweede, Os als derde en Cera als laatste.
En nu moet het toch echt maar gauw lente worden, heh? Al is het alleen maar voor de nieuwe, lekkere geuren van verse kruiden...

4 opmerkingen:

ina zei

Met dat laatste ben ik het helemaal eens: wat ziet het er allemaal koud uit!

katja zei

Haha, hoe krijgt de Boez dat nou weer voor elkaar, om zo ingewikkeld op een foto te staan?

Carla zei

geweldige wintertaferelen.
+2

Mevrouw Katblad zei

@Katja: Boez is erg lenig, heeft spieren als elastiekjes....