Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 februari 2013

Minder gezellig ontbijtje....

Toen wij laatst een keer voor het ontbijt van Igor en Iwan en hun dames mochten zorgen, was Iwan ons achterna gelopen toen wij weer huiswaarts gingen.
Het kan zijn dan hij een klacht wilde indienen over zijn ontbijt of het gedrag van mevrouw Katblad, maar het kan ook zijn dat hij ons was gevolgd uit beleefdheid.
In elk geval hield Oscar de grote Rooie tegen bij de Poort naar de Katbladstraat.Cera, die ook helemaal mee was gegaan naar Iwan's straat en voor de voordeur samen met Oscar had zitten wachten tot K. weer naar buiten kwam, was inmiddels al de Poort door op weg naar huis, maar Oscar was gelijk met K. opgelopen en had zich voor de Poort neergezet, vastbesloten om Iwan niet door te laten.


Omdat Iwan blijkbaar geen ruzie wilde maken, ging hij over tot het knabbelen aan de eerste, verse grassprietjes van dit seizoen. (Gelukkig heeft hij zijn voortanden nog; zijn kiezen zijn er wegens aanhoudende ontstekingen allemaal uit, naar wij begrepen hebben.)
Igor was helaas niet bij het ontbijt aanwezig geweest. Hij was namelijk al voor dag en dauw naar de Hoftuin gegaan en was daar nog steeds druk aan het rondscharrelen toen K. weer naar huis ging.
De drie dames (Lotje, Caja en Cieniy) waren wel thuis geweest maar toonden zich niet zo tevreden over de ontbijtservice, zij hadden zich namelijk nogal chagrijnig en afwijzend gedragen.
Of het Iegje nog van zijn Gourmet heeft kunnen eten weten we niet, maar daar hebben we ons maar verder geen zorgen over gemaakt.

1 opmerking:

ina zei

De meiden zijn niets tekort gekomen, mevrouw K., en Igor is niet zo'n eter, hij loopt liever buiten of slaapt in zijn mand.