Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 februari 2013

IJspret?

Cera heeft afgelopen week toch nog kans gezien natte poten te halen. Na de vorming van een nieuwe laag ijs op onze waterkuip, sprong zij wederom, ondanks onze waarschuwingen, bovenop de koude, bevroren laag. Zij zakte er niet door, maar de schots ging langzaam kantelen onder haar gewicht zodat er aan één kant water op stroomde. En daar had Cera even niet op gerekend. Toen het water haar poezelige teentjes bereikte, sprong ze weer snel op de straat. Het ijsschots werd daarna door mensenhand verwijderd, voor het geval...


Van het mens van Bohr kregen wij deze foto toegestuurd. Oscar (tegenwoordig steeds vaker in de Hoftuin te vinden) probeerde volgens ooggetuigen te schaatsen op de Hofvijver. Het ijs was daar dik genoeg, dus hoefden wij ons geen zorgen te maken.

2 opmerkingen:

ina zei

Oscar Kramer, zet-em-op!

Fritz zei

@ Mens Ina: goeie !
Zou Mevrouw K. ze in haar dromen wel eens doorelkaar halen ?
Het zijn allebei voetstukken heh.