Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 februari 2013

En opeens werd het donker...

Laatst was het weer zover: Harremans zat onze reporters al op te wachten. Natuurlijk zou hij het liefst Cera te grazen nemen, maar die was er dit keer niet bij. Had hij de moed om Oscar of de Boez aan te vallen of uit te zetten?
We kijken snel naar de volgende foto's om te zien of dat het geval was.Wel, de Boez had het direct al erg druk met het besnuffelen van interessante sprieten uitgebloeid spul, en Oscar lag wat verderop te wachten tot hij zijn vriendje kon bespringen. Met andere woorden: onze beide reporters deden alsof ze Harry niet gezien hadden. Har (lid van de partij Hof is Vol, voor wie dat nog niet wist) bleef zitten loeren en wachtte het goede moment af.
En de fotograaf dus ook,net als Panda trouwens (broer van Har), die achter het raam uiteraard alles en iedereen in de gaten zat te houden.
Maar voorlopig gebeurde er dus nog helemaal niks.


Opeens was het vreemd stil in de Hoftuin.
De Boez was erbij gaan zitten en keek naar Harry, die een paar meter verder onder een tuinstoel was gedoken.
En Harry keek naar de Boez.
Wel, ging er dan misschien nu eindelijk wat gebeuren? Kleine meppartij? Wilde achtervolging? Grauwen en snauwen?
Mevrouw K. had eerst nog een streepje zon door de lens gezien maar toen werd het zomaar opeens erg donker. En daarom keek zij maar eens naar de lucht.

Ai, dat zag er onheilspellend uit!
Geen wonder dat het opeens zo stil was en Oscar al in de Poort zat te wachten!
Wel, wat Harremans van plan was interesseerde ons plots geen moer meer. Sorry Har! Het was nu de vraag of we nog voor de bui binnen zouden zijn!
Toen wij snel de straat overstaken vielen de eerste hagelstenen al naar beneden. En natuurlijk was de Boez het eerst binnen....
Gelukkig werd niemand echt nat, hoewel, van Harremans weten we dat natuurlijk niet.

5 opmerkingen:

Greet zei

Wat een lieve foto van Harremans, onvoorstelbaar dat hij zich inlaat met de partij Hof = Vol.

katja zei

"inlaat met de partij Hof=Vol"???...volgens mij is Harremans tegenwoordig zo'n beetje het enige actieve lid van de partij. Panda zit, voor zover ik hier lees, meestal binnen de boel in de gaten te houden en van Myo vernemen we al bijna helemaal nooit iets.

ina zei

Har kan zo enorm droevig kijken...

Fritz zei

@ Greet:
dat heb ik PotVerVrommel nou ook altijd met Mevrouw Fleur Agema (Holland = Vol), als ik haar op de verrekijkfabriek zie.

Fritz zei

@ katja:
Uw constatering gaat evenzo op voor de Witte Partij Vol = Vol van Grote Geert alias Blondie. Ook maar enige lid, toch.