Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 februari 2013

Obsessie!

U ziet hier een foto van de Boez, die net van zijn luie nest is gekomen en wordt begroet door Oscar terwijl hij (B. dus) zich nog even midden op straat uit staat te rekken.
Even later zouden de reporters samen de Hoftuin gaan inspecteren.

En nee, mevrouw K. was niet ziek afgelopen dagen, of misschien toch wel op een bepaalde manier. Zij was namelijk ontzettend geobsedeerd door haar stamboomonderzoek omdat bleek dat er nieuwe gegevens op "Wiewaswie" (voorheen Genlias) stonden over haar voorouders, met scans van aktes en al.
Wel, dit soort onderzoek is zeer verslavend voor sommige mensen, zo ook voor K.; zij kwam nog nauwelijks de deur uit en at bijna niet meer. Gelukkig is K. nu vastgelopen (rond het jaar 1700) met haar onderzoek en zal voor verdere gegevens moeten afreizen naar het Hoge Noorden om in Leeuwarden (bij Tresoar) de doopboeken door te nemen. Het zal wel even duren voordat zo'n reis gepland kan worden.
Vanaf vandaag blijft de map genealogie even een tijdje dicht. Hoewel, misschien af en toe een half uurtje...?

3 opmerkingen:

ina zei

Een klein beetje nu en dan is voor een verslaafde moeilijker dan algehele abstinentie, mevrouw K., dus weet waar u aan begint.

Karel zei

Volgens de Boeddha bestaat het verleden niet.
We zijn wat we denken.
Ons hele bestaan, ook ons verleden is het produkt van gedachten.
Met onze gedachten scheppen we de wereld.
Herscheppen wij ons verleden.
Maar zoef dat is toch al lang weg ?
Het beste is een contra abstinentie van de vergetelheid.
Of zoals mijn dokter kwa medicijn voorschrijft, vijf keer daags een een kelk van God's bloed.
Wit mag ook hoor.

Nathalie zei

Oh, cool! Ik heb de halve kerstvakantie op wiewaswie gezeten. Onwijs verslavend! En ik ben nog alleen maar met mijn vaders kant bezig....ohoh snoepwinkel!
Zo gaaf, omdat het over echte mensen gaat, die lang geleden een heel leven hebben geleefd en dat zie je voor je ontvouwen. Al hun geluk en leed met geboortes en overleden kinderen, huwelijken, beroepen en verhuizingen. Doordat het familie is maakt het zo echt, je hebt deels dezelfde genen. Hun ervaringen hebben ze doorgegeven en goed of slecht, ze zijn heel bepalend voor hoe je in de wereld staat. Juist dat maakt het een feest van herkenning!
Mevrouw Katblad, hoe kom jij aan gegevens van voor 1800? Ik kom niet verder dan 1811.