Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 februari 2013

Terug in de tijd (6)

September 2008.
Het ging niet zo goed met Rooie Gijs. Hij was al eerder dat jaar kaalgeschoren omdat hij onder de klitten zat, maar toen zijn haar terug was kwamen er nieuwe klitten. Hij had er duidelijk last van, maar wij hoorden dat hij ook steeds slechter de trap op en af ging. Artrose?

We vernamen dat Rooie Gijs nog helemaal niet zo oud was en vreesden dat er wat met hem aan de hand was. Hij lag heel veel te slapen op zijn bankje maar was nog wel in staat om zo nu en dan illegalen uit te zetten. Maar wat ook een veeg teken was: hij vond zijn eten niet meer zo lekker. Tja, volgens ons had Gijs een behoorlijk gezondheidsprobleem maar het was niet onze haarfabriek, heh? En we namen aan dat zijn mens tijdig zou ingrijpen.Mevrouw K. zat die eerste zomer van het Katblad vaak in het zonnetje in de Hoftuin om Harremans en Panda gade te slaan. Ze speelden in die tijd nog vaak samen, waren nog erg jong en heel actief.
Vooral Panda was een echte jager. Hij had vooral belangstelling voor vlinders, dus wat een mazzel dat hij een Vlinderstruik voor de deur had!

Het gebeurt niet vaak dat je op het juiste moment afdrukt, maar Panda was zo aan het springen dat het bijna niet kon missen. Mevrouw K. was heel trots op deze actiefoto; het zijn de krenten in de pap, heh?


Wow, weer zo'n geweldige sprong van Panda!
Het leek net alsof hij door iemand omhoog werd getild...Nog een toevalstreffer: zijn schaduw op de straatstenen.


Zwarte Gijs had een buitenverblijf gekregen en was daar heel erg trots op.
Dat zijn kleine mensen ook in het huisje speelden, vond hij niet erg. Nee, want als die naar school waren was het huisje helemaal voor hem alleen.

Gijs heeft alleen niet lang van zijn buitenverblijf kunnen genieten, en dat had met regeltjes van onze gemeente te maken.
Maar Zwarte Gijs was niet voor 1 gat te vangen; hij was toen al een erg goede klimmer en vond het geweldig om op onze pergola tussen onze druiventakken te klooien.

Wij hadden destijds een prachtige druivenrank die na jaren alleen maar nieuwe takken en bladeren, nu ook voor het eerst druiventrossen had geproduceerd.
Wij mochten echter niet lang van dit succes genieten, want die winter zouden onze straatstenen worden vervangen (nooit begrepen waarom) en hielp een onoplettende bulldozerchauffeur onze practhige wijnrank om zeep...
K. kan daar nog boos om worden!


Tja, en toen was het opeens de tweede week van september 2008. Het Boezelmanneke was goed gegroeid en mocht eerder dan verwacht bij Wilma worden opgehaald!
Maar daarover morgen meer...

3 opmerkingen:

Greet zei

Echt een superfoto van Panda.

Jacq. zei

Prachtige foto's van springende Panda. Echt super!

ina zei

Dat zijn niet alleen maar toevalstreffers, volgens mij is het vooral een goede en geduldige fotograaf.