Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 februari 2013

Model scheldt onschuldige knul uit...

Mevrouw Katblad was al vroeg uit de veren omdat de zon scheen en er een vers laagje sneeuw lag, kortom prima weer voor een paar haarfabriekfoto's. En toen zij Igor in de Poort naar de Hoftuin zag zitten, liet zij zomaar haar kopje koffie nog halfvol achter en trok snel haar jas aan.
Igor was ondertussen alweer de tuin in gevlucht (wegens passerend blafbeest), en toen K. aan kwam wandelen met twee van haar reporters (Cera en Oscar, want de Boez wilde per se uitslapen) wilde Ieg in eerste instantie eigenlijk liever terug naar huis. Maar éénmaal op het balkon aangekomen bedacht hij zich, en toen K. zachtjes zijn naam riep (heel zachtjes want alle gordijnen in het Hof waren nog dicht), kwam hij toch maar weer naar beneden.

Jawel, ineens herkende Iegje mevrouw K. weer. Hij wierp zich voor haar voeten op zijn rug in de sneeuw en K. mocht (nee, moest!) hem even knuffelen. En oh, oh, wat heeft die Ieg toch een zacht vachtje!


Maar de knuffelpartij kon niet te lang duren want Igor had een zeer sterk verlangen om zich te bemoeien met onze twee reporters. Eerst nog even van een flinke afstand, want je moet altijd beginnen met vriend of vijand goed te bestuderen en op waarde te schatten, om er zo achter te komen of ze wel in een goede bui zijn, heh? Maar het kan ook zijn dat Ieg effe gewoon wilde uitmaken wie hij het eerst lastig zou gaan vallen. Ja, bij nader inzien houden we het maar op dat laatste.

Cera was niet in een beste bui. Ja, eerst wel, toen zij namelijk had geconstateerd dat de leden van de partij Hof is Vol nog niet wakker waren (of tenminste niet buiten rondliepen). Maar erg dol op Igor is zij ook niet. Nee, want Ieg is vaak nogal opdringerig en daar kan ons topmodelletje beslist niet tegen. Eigenlijk zijn er heel veel dingen waar Cera niet tegen kan, en wantrouwend is zij sowieso; misschien wel van nature, maar anders doordat zij altijd haar hele leven al door alle buurfabrieken wordt gepest (behalve door haar huisgenoten, hoewel soms.....) en zich bij voorbaat dus slachtoffer voelt en nooit eens een keer zelf haar klauwen gebruikt. Wel, het is zoals het is en wij kunnen haar helaas niet dwingen om wat meer zelfvertrouwen te kweken of haar scherpe nagels te gebruiken.

Terwijl Cera bij het schuurtje zat te schelden en mekkeren ("blijf bij me uit de buurt, ik vertrouw je voor geen snorhaar en stuur mijn grote broer op je af als je niet opdondert"),
keek Igor haar verbaasd aan. Waar had dat mokkel het in vredesnaam over?
Ja, want Ieg heeft thuis ook drie dames om rekening mee te houden, maar die zijn dan weer anders qua gedrag dan deze mekkerende meid, en dus wist hij even niet meer wat te doen.Maar Oscar was ondertussen teruggekomen van zijn uitstapje naar Iwan's straat, en Ieg kent Os dus wat beter want deze twee jongens komen elkaar wel vaker tegen in de Hoftuin.Dus verloor Ieg direct zijn belangstelling voor Cera en stapte op de Os af. Cera stopte op datzelfde moment met schelden maar bleef voor de veiligheid nog maar wel even zitten waar ze zat.Oscar deed eerst alsof hij Igor niet zag, maar Ieg liet dat niet op zich zitten en liep Oscar alsmaar achterna, totdat Os erbij ging zitten en aan hem vroeg wat nu precies de bedoeling was, wat Ieg nou eigenlijk van hem wilde.

Oscar en Igor draaiden nog een tijdje om elkaar heen, en omdat ze het daar erg druk mee hadden maakte Cera van de gelegenheid gebruik om zich langzaam maar zeker naar de Poort te begeven. Onderweg stopte ze af en toe om te kunnen beoordelen of ze nog, zonder lastig gevallen te worden, haar weg kon vervolgen.
Toen ze (samen met K.) bij de Poort was gearriveerd, vond de Os het ook welletjes en liet hij Ieg in de steek.

Igor had nog best even door willen klooien en zooien met de Os en keek hem daarom teleurgesteld na.
Wel, mevrouw K. moest maar weer wat vaker vroeg opstaan op de zondag om Igor in de Hoftuin te bezoeken, heh? Het wordt immers al bijtijds licht en naar Vroege Vogels kun je toch ook via "uitzending gemist" luisteren? Daarom dus.

5 opmerkingen:

Carla zei

Schitterend die blauwe ogen van Igor.
+1

Ienke zei

Fantastisch
+2

katja zei

Mooi, die 'abstracte' foto van Igor (foto nr 2)! Ook die laatste foto is erg intrigerend, waar Igor uit een soort sneeuwstructuur tevoorschijn piept.

Hannah zei

lang leve Igor! Beste wensen voor allemaal van tante Han in New Zealand, waar het nog steeds vol op zomer is!!!!!!!!!!!!

Mevrouw Katblad zei

Ja, die ogen van Igor zijn van een heel bijzonder blauw!
En wij willen liever niets horen over warme zomers, mevrouw Hannah! U bent erg wreed...