Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 februari 2013

Nachtelijk gekrijs

Afgelopen week werden wij een keer midden in de nacht gewekt door een vreselijk gekrijs van twee haarfabrieken. Omdat wij vreesden voor een vechtpartij met nare gevolgen (zoals scheuren in oren etc.) kwam mevrouw K. haar bed uit om een kijkje door het raam te nemen. De Boez zat daar al, zeer belust op sensatie uiteraard.
Wel, aan de overkant van de Katbladstraat zag K. een flinke Rooie en een dito Cyper, helemaal klaar om elkaar naar de strot te vliegen.
K. bracht gauw haar hoofd naar de kier van het openstaande raam en riep hard de Rooie bij zijn naam. Ja, Iwan dus, want die was het. (De andere amokmaker kende ze helaas niet.)
Iwan keek verschrikt op. Hij was betrapt, maar door wie? Of werd hij misschien thuis verwacht? In elk geval besloot Iwan op dat moment de Cyper verder met rust te laten, want hij draaide zich heel voorzichtig en langzaam om en verdween in de Poort naar de Hoftuin.
De Cyper leek opgelucht adem te halen en kroop voor de zekerheid eerst onder een wielhuis, maar twee tellen later zagen wij hem naar de Kruidentuin sjokken.
De Boez bleef nog even voor het raam zitten want je weet maar nooit, maar K. ging snel weer terug naar bed. Ja, want het was nog maar een uur of drie!
Tsjongejonge!

Iwan (links) had ook al eens mot met Oscar

6 opmerkingen:

Martijn zei

Voor de goede orde, plaatsbepaling, empathie, oriëntatie, eventuele compassie enz.
Slaapt U aan de voorkant van uw huisjemuisjehaarfabrieken menscommune, Mevrouw Badklat ?

katja zei

Zou Iwan eigenlijk wel eens onder de indruk van een andere kater zijn geweest?
Op die foto met Oscar lijkt het hem eigenlijk weinig te doen...hij heeft niet eens een echt imponerende houding aangenomen.

ina zei

Ik heb Iwan ook horen roepen; er was al gevochten, want Iwan had de volgende dag kleine korstjes in zijn vacht en zijn rechterachterpoot was wat pijnlijk.
Gelukkig is alles nu weer oke met hem.

Mevrouw Katblad zei

@Martijn: Dat ligt nogal ingewikkeld. Wij hebben namelijk alle binnenmuren weggehaald....
@Ina: Ach jee, we waren dus eigenlijk al te laat? Geen wonder dan dat de Boez met zijn snuit tegen het raam aan gedrukt zat!

Martijn zei

Betekent dat u slaapt in ene hele grote fabrieksslaapzaal zeg maar, Mevrouw Badklat ?

Dennis zei

ALs je bedenkt dat Oscar een forse kater is...En dan zie je op de foto Iwan er naast... Behoorlijk verschil nog steeds.