Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 februari 2013

Nog meer schokkende ontdekkingen!

Vandaag weer een schokkende ontdekking in de Katbladbuurt, dit keer op het Zooiplein. Want nee, dit is geen kunstwerk maar een stuk naar beneden hangend prikkeldraad, op een muur van het Plein. En dat nog op haarfabriekhoogte, zeg maar.
Inderdaad, dit stuk gevaarlijk draad hoort hier niet te hangen en moet verwijderd worden, voor er iemand gewond raakt. Er spelen hier immers ook regelmatig mensenkindertjes!

Nou, na deze ontdekking was Oscar even helemaal van slag.

Hoewel, het kan ook zijn dat hij lui of vermoeid was.
In elk geval nam hij plaats in een plantenbak terwijl wij hem net gevraagd hadden de glijbaan en zandbak te inspecteren.
Het kan natuurlijk ook zijn dat hij pijn in zijn buik had; mevrouw K. heeft soms een beetje te snel haar oordeel klaar, heh? Nee, niet meer doen.


Wel, Oscar was tenminste nog het Zooiplein op gegaan, Cera was dat vandaag niet van plan. Zij bleef buiten het hek en zat wat de zooien of te klooien in een plantenbak.

Nu moeten wij ook nog vermelden dat het Plein de laatste tijd bezaaid ligt met plastic zakjes blafbeestenpoep.
Het is namelijk zo dat de vuilnisbak, waarin men geacht wordt de zakjes te werpen, al sinds een maand of twee niet meer geleegd werd. De bak is dus overvol en de mensen gooien de zakjes er nu maar naast. Door de sterke wind (zeg maar storm) van laatst hebben de poepzakjes zich kunnen verspreiden over de straat en op het Plein. Jawel, ook dit was voor ons een zeer schokkende ontdekking! Ondertussen heeft K. een gemeentekarretje (dat toch maar doelloos wat heen en weer reed door de Katbladstraat) aangehouden en gewezen op de viezigheid. De bestuurder van het groene karretje beloofde actie te ondernemen, of er in elk geval voor zorgen dat de troep wordt weggehaald. Wij zijn erg benieuwd en houden e.e.a. in de smiezen.
Van een inspectie van schommel, glijbaan en zandbak is dus helaas niets terecht gekomen. Onze excuses daarvoor.

3 opmerkingen:

ina zei

Goeie actie, dat gemeentekarretje wat te doen geven.

David zei

Verschikkelijk.
Doet me aan Auschwitz denken.

Babs de Winter zei

Jullie boffen maar daar in het Verre Westen.
Bij ons op dorp zijn laatst in de laan alle paardekastanjes zonder pardoes gerooid.

Babs de Winter
Tubbergen (gem. Almelo)