Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 januari 2011

Verrassende ontmoeting

Het was een grote verrassing om zomaar opeens een keer Igor tegen te komen, want zo vaak zien wij hem niet, en dan zeker niet vanuit de Hoftuin. Nee, want Igor zit namelijk altijd vooral in zijn eigen en aangrenzende tuin (gelegen achter de muurtjes), en nooit zo in het zicht als nu dus.



Maar wij waren niet de enigen die Igor hadden gezien. Nee, want Harremans (ook wel Harry geheten) had hem ook in de smiezen, en wij weten toevallig dat Har Igor beschouwt als ongewenste vreemdeling; vandaar dat wij opmerkten dat Har niet zo blij uit zijn oogjes keek. Alleen was Har een beetje lui vandaag, en dus bleef hij op zijn krent zitten en ondernam helemaal niks. Het kan natuurlijk ook zijn dat Har wat in de war is door het verscheiden van Rooie Gijs, de partijleider van Hof is Vol, en daarom niet in beweging kwam. In elk geval zal hij, als hij zich zo inactief blijft gedragen, nooit de opvolger van Gijs worden, want daarvoor moet je meer in je mars hebben.

Wel, Igor vond het wel grappig om Harremans een beetje uit te dagen, en liep daarom wat over het muurtje te paraderen. Mevrouw Katblad maakte toen de fout om Igor te dicht te naderen, en dus sprong het ventje van het muurtje af, en dat dus aan de verkeerde kant zodat wij hem niet meer zagen....
Vervolgens ging mevr. K. de Poort door naar Iwan's straat, omdat zij naar de buurtsuper ging, iets wat zij toch al van plan was te doen.


Bij haar terugkomst in de Hoftuin zag mevrouw K. dat Oscar op haar had gewacht. Dat doet Os dus wel  meer: meelopen de Hoftuin in en dan blijven rondhangen bij de trap tot mevrouw met volle boodschappentas weer is teruggekeerd. Lief heh? Ja, zonder de Boez, want die lag nog op bed lui te wezen.
Wel, Os was druk bezig het traphek van kopjes te voorzien, een vrij nutteloze bezigheid maar hij zal daar wel zo zijn redenen voor gehad hebben. En opeens hoorden wij een zacht gekir achter ons.

Ach, daar was Igor weer! Hij zat op het dak van de Borderliner (blafbeest inderdaad) waar Iwan ook vaak pleegt te zitten, en maakte vriendschappelijke geluidjes. Deze geluidjes waren vast voor Oscar bedoeld, daar maakte mevrouw Katblad zich dus geen illusies over, maar het klonk ons als muziek in de oren.






Oscar hoorde echter geen muziek in Igor's gekir, nee, hij hoorde gevaar en dook tussen de verdorde grassprieten. Waarom Os zo boos keek naar Igor? Wij weten het echt niet. Het zou kunnen dat hij het niet leuk vond dat mevrouw Katblad erg veel aandacht besteedde aan de daktoerist, of misschien was het omdat hij Igor niet (meer) kende. In elk geval had Igor geen moeite met Os, maar deed wel veel moeite de complete dakrand ruim te voorzien van zijn lippengeur.
Mevrouw Katblad bleef deze keer netjes op afstand.


En ze slaagde erin om, ondanks die afstand en het nare tegenlicht, toch een paar aardige foto's te maken van de mooie Igor.

Oscar bleef al die tijd tussen dat gras verscholen zitten, en pas toen mevrouw Katblad haar boodschappentas weer pakte, kwam hij weer tevoorschijn om mee terug te lopen naar de Katbladstraat.
Wij zwaaiden Igor nog een "tot ziens" toe en vroegen hem de groeten te doen aan Iwan, Caja, Bonya en Lotje, maar daar zal wel niet veel van terecht komen.

Harremans kwamen wij overigens niet meer tegen, en toen we de Poort uitkwamen zagen we onze Boezelmans boven voor het raam zitten. Nou, die was tenminste eindelijk wakker geworden, dus!

5 opmerkingen:

ina zei

Ja, uitdagen kan Igor goed. Hij doet dat ook vaak bij Bonya, die daar niet van gediend is, maar dat is juist het leuke voor Igor.

Hans zei

Oh,wat is Igor toch een mooi ventje! Ik heb nog geen antwoord op mijn vraag of hij naar Strawinsky genoemd is, maar hij kan zo, als kat natuurlijk, de Dans van de Vuurvogel dirigeren!

ina zei

Igor heet geen Strawinsky met zijn achternaam, je zou hooguit kunnen zeggen dat dat zijn "middle name" is.

Wilma zei

Ohhhh, wat is Igor mooi donker geworden!

Dennis zei

Op 13 januari werd ik bij binnenkomst in de hoftuin zoals gewoonlijk luidruchtig begroet door Myo. Die dan vervolgens constant tussen de voordeur en de schuurdeur heen en weer loopt. Wat er dit keer anders was is dat Igor dezelfde geluidjes maakte en telkens parallel aan Myo meeliep...Op het muurtje weliswaar. Er waren wat voorzichtige pogingen om er af te springen, maar dat werd toch niet aangedurft. Een soort van toenadering?