Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 8 januari 2011

Ongeholpen poezen binnenhouden!

Wij hadden reeds van een oplettende lezeres vernomen dat Bollewangen (alias Pincho) nog steeds in leven was en dat zij hem diverse keren had gesignaleerd in de buurt van een park, maar we vonden het toch ook heel prettig om met eigen ogen te zien dat Bw het nog steeds goed maakt.
Wel daar kregen wij de gelegenheid toe, want Bw kwam zomaar weer eens langs (hij was al zeker een paar maanden niet meer bij ons in de straat gesignaleerd) en ja, wij hoorden hem aankomen. Niet dat zijn sirene op volle kracht stond, maar hij produceerde wel degelijk zijn krolse kreetjes.

Bw ziet er trouwens puik uit. Zijn vacht is in goede conditie; waarschijnlijk heeft hij deze winter een soort van sabbatical of kerstreces genomen en gedurende dit verlof flink zitten bunkeren, want hij leek ook aardig op gewicht.
Oscar, die net van plan was onze voerbakjes te komen controleren, volgde Bw een paar meter, wellicht om er zeker van te zijn dat de onverwachte gast niet rond zou blijven hangen, maar Bw had zoals gewoonlijk haast en dus besloot Os hem te laten gaan. Ja, Bw is duidelijk weer op zoek naar een nieuw mokkel, want een nieuw jaar zal ongetwijfeld weer nieuwe kansen bieden en bovendien is Bw nog lang niet klaar met het doorgeven van zijn genen. Tenminste, dat schatten wij zo in. Dus buurtgenoten: houdt uw ongeholpen poezenbeest binnen, tenzij u natuurlijk een nestje van die Bweetjes wenst op te voeden, dan moet u het helemaal zelf weten!

1 opmerking:

Hans zei

Het blijft een rare vogel, die BW, maar ik ben heel erg blij dat hij er zo goed uit ziet!