Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 4 januari 2011

Snel weer thuis...

Omdat Oscar zich nog niet had gemeld en wij toch een rondje gingen lopen, was de Boez een beetje boos. Maar daar trok mevrouw Katblad zich niets van aan. Ja, Boez is wel eens meer boos. Zo hadden wij laatst Cera een stukje staafje aangeboden en wierpen dat haar toe. Boez onderschepte het vervolgens, slaakte daarbij een kreet van ongenoegen en mepte het stukje lekkers ver weg onder de bank. Toen wij daar wat van wilde zeggen, ging hij snel door het luik naar buiten. De sipkijkende Cera kreeg toen natuurlijk een nieuw stukje... Maar goed, onze jongste is dus regelmatig een tikkie uit zijn humeur en mevrouw Katblad denkt dat dat haar schuld is; de Boez zou teveel door haar verwend worden. En dat spreken wij van de redactie dus niet tegen... Gelukkig ging de Boez ondanks zijn chagrijn toch mee naar de Kruidentuin.


Cera had er wel zin in, dat zie je zo. Ze klom een stukje de boom in, keek even om zich heen en liet zich toen weer netjes zakken. Gelukkig haalde ze het deze keer dus niet in haar koppetje om door te klimmen tot de kruin, want dan hadden we vast en zeker weer aardig wat oponthoud gehad; de boom was namelijk best wel hoog en zonder van die handige, wat lagere zijtakken. En weer hadden wij natuurlijk geen ladder bij ons - daar beginnen we gewoon niet aan.




De Boez had nergens zin in. Hij dook niet tussen de struiken, klom niet op hekjes maar stond slechts hier en daar wat stuurs om zich heen te kijken. Het had dan ook niet veel zin om in de Kruidentuin te blijven hangen. Misschien zouden we wel nog een andere haarfabriek tegenkomen in de Parallelstraat? We vroegen de twee reporters met ons mee te komen.






Maar ook in de Parallelstraat viel helemaal niets te beleven. Geen katten op straat en zelfs niet in de vensterbanken.
Het huis van Bel de Franskat zag er verlaten uit. Gordijnen dicht en geen beweging te bespeuren. Zou de familie al zijn verhuisd, zo vroeg in het nieuwe jaar? En waarheen dan tenslotte? Dit moet uiteraard uitgezocht worden, en wij zullen u daar spoedig over berichten....
Cera snuffelde nog even aan een bloembak in de Steeg van Storm, maar was daar snel mee klaar.
Mevrouw Katblad besloot tenslotte om maar terug te keren naar de redactie, daar kon zij dan een aanvang maken met de interviews met Cera en de Boez, als die daar tenminste voor in de stemming waren, heh? Want dat moet je altijd maar afwachten....

Geen opmerkingen: