Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 januari 2011

Halve toonladder, in mineur

Op onze ronde gingen wij ook weer eens naar Iwan's straat, om te zien of Iwan of één van zijn huisgenoten daar misschien rondscharrelde. U ziet op bijgaande foto hoe Cera in de Poortuitgang staat en zorgvuldig de straat afspeurt naar mogelijk aanwezige haarfabrieken.
Maar ook zij zag er geen.
Nu weet je het natuurlijk maar nooit (er staan daar genoeg wielhuizen waar zomaar iemand onder zou kunnen zitten), dus bleven we niet in de Poort hangen maar liepen een eindje de straat in.



De Boez ging als eerste op zoek tussen de bloembakken, maar wel met de zenuwen in zijn lijfje. Dit gebied is namelijk onbekend terrein voor hem en dan moet je natuurlijk heel erg op je hoede zijn....
Wel, tussen de bloembakken zat ook niemand, daar kwamen we al gauw achter.







Cera liep wel nog even een stukje mee met mevrouw Katblad, al voelde zij zich ook niet helemaal op haar gemak. Maar dat had vooral te maken met een aantal vrachtwielhuizen die een eindje verderop stonden te laden en lossen, en dat ging niet bepaald geruisloos. U ziet dan ook haar oortjes op de waakzame stand en haar staart bewoog duidelijk geïrriteerd.






De Boez besloot vlakbij de Poort te blijven en vroeg ons met zijn zielige gemauw terug te komen. U kent dat geluid, dat zielige? Het begint met nogal hoog noten en eindigt een stukje dieper. Een halve toonladder, zeg maar, hier en daar een nootje overgeslagen en in de laagste (en laatste) tonen in mineur. Nee, beter kunnen wij het niet uitleggen, maar misschien maken wij er nog wel eens een opname van, voor het geval u nu met gefronste wenkbrauwen zit.
Wel, we besloten terug te keren naar de redactie om te voorkomen dat de Boez een paniekaanval zou krijgen. Maar voor de deur van ons pand was hij alweer stress-vrij, want Os kwam net aanlopen en eiste direct alle aandacht van de Boez op. Tja, zo gaan die dingen dus.

Geen opmerkingen: