Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 24 januari 2011

Lima in vol ornaat

Laatst berichtten wij u dat wij Lima steeds vaker op straat zien rondscharrelen, en vervolgens besloten wij om eens wat meer aandacht aan hem te besteden. Als hij alsmaar tussen onze plantenpotten zit verstopt kunnen wij daar natuurlijk niet zoveel mee, maar deze keer dribbelde hij voorbij en dus ging mevr. Katblad met de camera naar buiten.
U ziet Lima al een flink eindje verderop lopen, want zodra mevrouw K. de voordeur had geopend, voerde Lima zijn tempo op.


Op onze buitentafel zaten de beide vriendjes Os en Boez, en zij bewogen weer eens synchroon; zelfs hun staarten maakten dezelfde bewegingen!
Wij vroegen Oscar of hij zich niet even van de Boez kon losrukken om een klein stukje te gaan wandelen of zooien met zijn huisgenoot Lima, maar Os reageerde afwijzend. Hij maakt natuurlijk zelf wel uit waar hij gaat of staat, behalve als er een verkenningsronde gelopen gaat worden en hij zijn reporterswerk moet gaan verrichten. Wel, daarom besloot mevrouw Katblad om zogenaamd een ronde te gaan maken, en dan toevallig ook nog in de richting van de Kruidentuin, waar Lima dus was heengegaan. Tenminste, we dachten dat hij die kant uit was maar bleken dat verkeerd te hebben ingeschat.

Lima had zich namelijk verstopt onder een wielhuis, en wij snapten niet waarom. Er waren geen gemeentekarretjes in de buurt, geen vrachtwielhuizen de straat ingereden en ook geen pestkoppen te zien. Het kon dus haast niet anders of Lima had zich verstopt voor mevrouw Katblad, die er wel gek uitziet maar toch niet gevaarlijk. Hoewel, je weet maar nooit wat de haarfabrieken van mensen denken, en bovendien zien en voelen ze meer dan wij, heh? Dus is het derhalve geel goed mogelijk dat mevrouw K. iets heel engs en griezeligs heeft, en daar dienen we in het vervolg terdege rekening mee te houden. En waar waren eigenlijk onze twee reporters ondertussen?

Ah, een onderonsje bij een buurtafel. Het zag er niet naar uit dat ze erg enthousiast waren of stonden te trappelen om een rondje te lopen, maar met die twee weet je het maar nooit dus besloot mevrouw Katblad maar gewoon door te lopen naar de Kruidentuin. We zouden wel zien of de vriendjes nog kwamen, en anders waren er misschien wel een paar andere haarfabrieken in de tuin om te fotograferen of te interviewen.



Kijk, daar was Cera ook al. Ze was uit het niets opgedoken en zat opeens achter mevrouw K. te wachten op wat er ging gebeuren. Misschien had zij wel achter de struik gezeten of wellicht kwam zij net uit de Kruidentuin? En had Lima zich dan misschien wel voor haar verstopt? Nee, dat idee moesten we maar gelijk weer uit ons hoofd zetten, want het is echt niet mogelijk dat andere katten bang zijn voor Cera. Dat zou dan de eerste keer zijn en dus hoogst onwaarschijnlijk.
Nou, een beetje actie dan maar? Ja, want al dat denken en analyseren is nergens goed voor, mevrouw Katblad! U had het namelijk al vaker bij het verkeerde eind. 

Lima had ondertussen al uitgevogeld dat dat mens van het lkb blijkbaar geen kwaad in de zin had, want hij was onder het wielhuis uit gekropen en liep zelfs al in de Kruidentuin. U ziet hem op de foto (linker bovenhoek) nog net lopen.
Onder ziet u de vriendjes, die weer aan het bakkeleien waren. Waarover weten wij niet, misschien had het wel te maken met wie voorop mocht lopen, of ze liepen elkaar voor de poten, dat kan natuurlijk ook.
Daar gaat u weer mevrouw Katblad, met uw veronderstellingen die nergens op gebaseerd zijn! Dit is geen nieuws brengen maar gewoon geouwe-eh-bep. Volslagen oninteressant inderdaad, en dus niet het lezen waard. Gebeurde daar nou nog wat of hoe zit het?


Wel, Oscar en de Boez liepen tenslotte ook de Kruidentuin in, en verderop ziet u Lima zitten.

Is dat alles, mevrouw Katblad?


Ja, dat is alles. En daarom gaan we maar direct door naar de volgende foto.





Hier ziet u Oscar en Lima.

Dat Os daar staat is duidelijk, maar weet u zeker dat die bovenste Lima is? Het zou namelijk net zo goed de Boez kunnen zijn, niet?


Nee, dat kan niet. Want de Boez heeft namelijk een zwart petje met daaronder een witte kraag, helemaal rondom. En Lima's zwarte pet loopt door naar zijn rug, ziet u wel? Geen witte das om, zeg maar.

Ah, juist ja. En waar stonden ze naar te kijken?


Wel, omdat u ernaar vraagt plaatsen we deze foto dan toch maar. Nee, erg fris was het niet wat er gebeurde, want de blafbeesten worden net over het hekje teruggetrokken naar de stoep, nadat ze daar hun boodschap hadden zitten doen. Grote boodschappen inderdaad, en er kwamen verder geen plastic zakjes aan te pas.

Maar mevrouw Katblad, uw haarfabrieken zitten daar toch ook regelmatig hun boodschapjes te doen, niet? En dan loopt u toch ook niet met zakjes de drolletjes op te rapen? U wenst daar op dit moment geen discussie over? Een andere keer dan?


En toen gebeurde waar we op hadden gewacht. Ja, want Lima stond opeens zomaar vlak voor de camera (en dus voor de snufferd van mevrouw Katblad) zodat we eindelijk eens een foto van dichtbij konden maken van hem. Nu ziet u beter het verschil in tekening, heh? Het verschil met de Boez inderdaad. Het masker van Lima is groter. Meer type Zorro inderdaad, en zijn zwarte cape loopt ook beter door en is op de rug breder dan die van de Boez.
Wel, wij hadden ons doel bereikt.

Hoe bedoelt u?


Wij gingen aanvankelijk op pad om Lima beter te kunnen bestuderen, en die twee reporters waren maar bijzaak, weet u nog? Wel, Lima had nu in vol ornaat voor ons gepo(e)seerd dus waren wij klaar. Nee, we gingen geen rondje meer lopen want we moesten heel nodig onze neus snuiten. En als u niet tevreden bent over ons werk, heeft u pech gehad. In dat geval gaan we gewoon een paar dagen helemaal en volledig met ziekteverlof en dan bekijkt u het maar verder met uw kattenkrant!

Kom kom, mevrouw Katblad, effe kalmeren nu. Gezien uw omstandigheden is dit inderdaad een eh.... aardige reportage geworden. Wilt u nog een zakdoekje? Warme grog misschien? Gewoon kopje koffie dan maar?
(Tjongejonge, wat een getut met dat mens.....)
Ah, mevrouw Katblad is nog een foto vergeten.....


Zo te zien is dit Cera. Zij was zeker een beetje moe want ze zit daar rustig te bekijken wat de anderen doen. De Boez zien wij trouwens niet meer terug. Zat zeker weer ergens in de struiken. Wel, mevrouw Katblad is op de bank gaan hangen dus sluiten we zelf dit artikel maar af.
Onze excuses voor het gekissebis tijdens het opstellen van deze tekst, maar we moeten mevrouw K. maar een beetje ontzien, des te eerder is ze weer helemaal beter en zijn we van dat gezeur af. Eerst dat kopje koffie dan maar, heh?
Tjongejonge......
De Hoofdredacteur dus.

1 opmerking:

ina zei

Gaat het weer een beetje, meneer Dr.. ehh, mevrouw Katblad?