Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 15 januari 2011

Pikdonker

Eergisteravond moesten wij Cera weer eens gaan zoeken. Op ons roepen reageerde zij namelijk niet. Mevrouw Katblad trok haar jas aan en ging de straat op. Daar moest zij constateren dat de straatverlichting het niet deed, en dus was het pikdonker in de Katbladbuurt. Cera hoorden of zagen wij niet. Wel Bollewangen. Wij hoorden hem voornamelijk, maar zagen hem ook heel even toen hij een geparkeerde fiets met felle, knipperende verlichting passeerde. Bw in de disco, dacht mevrouw Katblad nog even.
Cera kwam een klein half uur later thuis. Het fietslicht is de hele nacht doorgegaan met knipperen in het donker. Gelukkig kwam de maan op zodat het wat minder luguber was allemaal. Pas gisteravond deed de verlichting het weer. Maar toen is Cera niet uitgegaan en Bw niet langs geweest. Tot zover dit zeer belangrijke nieuws.

1 opmerking:

Hans zei

Ik neem aan dat het in de kroeg (die Cera!) toch wel licht was.
Een meisje van plezier. En dan met BW in de buurt. . . . .