Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 6 januari 2011

Arme Iwan, stoute Wamy

Gisteren zagen wij zomaar Iwan de Katbladstraat binnen wandelen; hij was door Hoftuin gekomen, en vervolgens de Poort doorgegaan.
We kregen de indruk dat hij niet helemaal goed wist wat hij nou precies kwam doen, maar hij zat nieuwsgierig te kijken naar de jongens (Boez en Oscar) die samen met Miss Gizz een beetje aan het zooien waren.
Natuurlijk liep mevrouw Katblad direct naar Iwan toe met de bedoeling om hem weer eens een flinke knuffel te geven! Ja, want zij had hem al een poosje niet meer gezien en was blij verrast.








Wel, Iwan was natuurlijk heel erg ingenomen met onze aandacht, en ging er eens even lekker voor liggen. Zoals u op de foto kunt zien, wentelde hij zich alsmaar om en om en bleef daarbij mevrouw Katblad verlangend aankijken.
Maar net toen mevrouw Katblad bukte om hem eens even lekker te aaien door zijn mooie, rooie vacht, ging het mis.





De kleine stoorzender Wamy kwam zich er namelijk mee bemoeien. Plotseling was hij opgedoken en gaf de toen nog liggende Iwan een mep. Dit was niet helemaal de bedoeling (of eigenlijk helemaal niet) en Iwan kwam snel en zeer verontwaardigd overeind om een eventuele volgende aanval te kunnen pareren.
Het had kunnen gebeuren dat Wamy zou schrikken van de forse, boos kijkende Iwan, maar nee hoor, integendeel. Hondsbrutaal bleef hij vlak voor Iwan zitten en haalde nog een paar keer uit.


Is Wamy dan toch in training voor de positie als nieuwe SvdB? (Schrik van de Buurt)? Zou Bel de Franskat hem dan toch misschien als zijn opvolger hebben aangewezen? In elk geval doet Wamy erg zijn best en ging hij geen stap achteruit voor de grote, stevige Iwan. Nee, hij ging zelfs in een nieuwe aanvalshouding staan en keek ontzettend brutaal terug naar de grote rooie!
En wat deed Iwan vervolgens?



Wel, Iwan had dus geen zin in mot, draaide zich om en verdween door de Poort de Hoftuin weer in.
Mevrouw Katblad had ontzettend de pest in. Ze kon Iwan niet achterna gaan want ze had geen jas aan en bovendien stond de voordeur van de redactie nog wijd open. Dus had mevrouw K. flink de schurft in en begon zowaar Wamy uit te schelden. Ja, erg ordinair inderdaad, en geheel onverwacht. Niet dat de kleine stoorzender zich er wat van aantrok, want hij stak direct de straat weer over om zich weer als lastpost op te kunnen stellen tussen Os en de Boez (en Gizz, die ook nog rondhobbelde voor de redactie).
Wij hadden zeer met Iwan te doen, want weten dat hij het op het moment zeer moeilijk heeft. Wij hoorden van zijn mens dat hij sinds oudjaar niet zo goed in zijn vel zit, vooral ook omdat het huis overhoop ligt, daar er de komende weken weer verder verbouwd gaat worden. Iwan lijkt in dat opzicht veel op onze Japekop; ook hij houdt niet van rommel en lawaai in zijn huis, en trekt zich die verbouwing behoorlijk aan. Jammer dus dat mevrouw Katblad hem niet even kon knuffelen, dankzij de interventie van stoorzender Wamy. Wij wensen Iwan en zijn huisgenoten veel sterkte toe bij het gesloop en de wederopbouw van en in zijn huis....

3 opmerkingen:

ina zei

Dank u voor de bemoedigende woorden, mevrouw Katblad.

Annemieke zei

Arme Iwan en mensen van Iwan - hopelijk gaat het allemaal voorspoedig!

maxi zei

Ja Iwan, en ook mede huis bewoners, het allerbeste en probeer rustig te blijven, weet je dat er nieuwe muren in de kamer komen waar je niet aan krabben kunt, dus ga eens kijken in de straat voor een boompje, want we weten net zo goed als jij dat een leven zonder krabben is geen leven voor een kat!