Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 januari 2011

Geen misbaar voor de ramen

Ha, in de Parallelstraat zagen wij eindelijk Columbus weer eens voor zijn raam zitten. Hij is een tijdje met juffrouw Sokkevoet (die wij trouwens niet zagen) uit logeren geweest omdat zijn mensen op huwelijksreis gingen naar een heel ver land. Natuurlijk konden de haarfabrieken niet mee en vandaar dat zij dus elders werden ondergebracht.
Wel, elke keer dat wij door de Parallelstraat liepen gluurden we natuurlijk even met een schuin oog naar de vensterbank, en deze keer werden wij beloond! En konden ook nog constateren dat Columbus in anderhalve maand tijd toch behoorlijk is gegroeid!

Columbus had trouwens totaal geen belangstelling voor mevrouw Katblad, maar dat had te maken met het feit dat Cera onder zijn raam zat te scharrelen, en uiteraard wilde hij graag weten wat ze daar uitspookte. Wel, dat was erg moeilijk te zien, ook voor ons dus. U ziet Cera nog net achter de fiets tussen de planten bezig zijn met tja.... geuren determineren? Iets dergelijks moet het wel geweest zijn maar wij vonden het niet spannend genoeg om met de camera voor door de knieën te gaan. Dan weet u dat ook weer.




U ziet op deze foto heel goed hoe druk Columbus het had met Cera in de gaten te houden, en zo kwam het dat wij hem niet vol met zijn snuit in beeld kregen. Wel, volgende keer beter, heh? Nee, op ramen kloppen en misbaar maken voor de ruiten van een huis om de aandacht van een haarfabriek te trekken, daar doen we niet aan. Anders lopen we namelijk de kans de politie achter ons aan te krijgen en misschien zelfs wel opgesloten te worden, en wie moet dan voor de reporters zorgen, heh? Daarom dus. Mevrouw Katblad wordt toch al voor gek versleten door mensen in de Katbladbuurt (die niet beseffen hoe leuk en interessant haarfabrieken zijn, en daarmee bedoelen we zowel kattenbezitters als niet-kb's), omdat zij alsmaar met de poezen rondjes loopt - daarbij alsmaar foto's loopt te maken en ze (de katten) ook nog veelvuldig toespreekt. Dus we moeten al een beetje oppassen dat mevrouw K. niet vandaag of morgen afgevoerd wordt naar het Gesticht of erger.... Maar in een dergelijk geval kunnen we toch zeker wel op uw steun rekenen, toch? U komt mevrouw Katblad toch zeker wel bevrijden, of organiseert acties met spandoeken zo nodig? Ja, dat wilden wij maar even weten, voor het geval dus.....

5 opmerkingen:

Greet zei

Natuurlijk vinden wij mevrouw Katblad niet gek. U geeft een virtueel, populair-wetenschappelijk tijdschrift over haarfabrieken uit, dat vele tevreden lezers telt. Mocht iemand het in zijn hoofd halen u in een gesticht te plaatsen, dan zullen wij onmiddellijk een nationale tv-actie op poten zetten.

de hoofdredacteur zei

Ach mevrouw Greet, wat een geruststelling! Wij kunnen nu weer vol goede moed verder met deze belofte van u....

Leen zei

Laat u niet knechten, Mevrouw K! Er is nog altijd persvrijheid in Nederland. En bovendien heeft elke buurt zijn excentriekeling(e)nodig. Het zou anders maar een saaie boel worden.

Wie zijn trouwens die snoodaards die aan uw geestelijke gezondheid twijfelen? Met naam en toenaam in het LK zetten, zou ik zeggen.

Annemieke zei

Ik zou ook van de partij "laat mevrouw K vrij" zijn, mocht zich ooit zoiets vreselijks voordoen!
En wat kijkt Columbus schattig op die laatste foto.

Marjon zei

Dan trommelen we Wamy op om zich als Schrik van het Gesticht te bewijzen, en Boez om ieders hart te laten smelten met zijn "zielige mauw: eens kijken hoe snel Mevrouw K. weer vrijgelaten wordt!:-)
Angelo en Marjon