Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 26 januari 2011

Vreemd geluid

Vamiddag hoorden wij een vreemd geluid in de keuken en besloten maar eens te gaan kijken. Ja, u ziet het al. Merkwaardig was dat het blikje (met stevig aangedrukte, maar wel losse deksel) bovenop de koelkast stond op een plek die voor onze eigen haarfabrieken altijd onbereikbaar leek. Nog nooit werd een aangebroken blikje Gourmet van deze plaats afgeknikkerd, maar Os is daartoe dus wel in staat, scheen het. Hebben wij Oscar verder zijn gang laten gaan? Neen. Natuurlijk niet! Nog effe en die vuile dief barst uit zijn voegen! We hebben het blikje van hem afgenomen en het elders (nog een halve meter hoger) neergezet. En daarna hebben wij de vloer weer schoon gemaakt. Was er trouwens niemand anders is de buurt? Ja, de Boez zat op enige afstand vrolijk toe te kijken hoe Os een poging deed het dekseltje van het blikje te krijgen. Boez zag er zeer onschuldig uit, maar wij weten niet zeker of hij niet "partner in crime" is geweest. Het kan dus best wel zijn dat hij zijn vriendje heeft geholpen, maar zeker weten doen wij dat niet. Eigenlijk tasten wij dus in het duister omtrent de toedracht van deze diefstal. Het kan ook zijn dat Os pas in de keuken kwam nadat de Boez het blikje op de grond had gewerkt. Of misschien is er nog wel nog een andere mogelijkheid? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen......

Geen opmerkingen: