Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 januari 2011

Helaas, geen vacature voor Lima

Steeds vaker signaleren wij Lima tussen de planten voor onze deur, maar het is moeilijk om hem duidelijk op de foto te krijgen. Lima houdt namelijk niet zo van vreemde mensen, behalve als ze bij hem thuis komen om hem eten te geven (wanneer zijn mensen afwezig zijn uiteraard).
Lima is dus de huisgenoot van Oscar, maar dat weet u natuurlijk best. Lima is de laatste tijd geregeld buiten en blijft dan graag in de buurt van Os, maar de laatste is er helemaal aan gewend om zich op de redactie te melden voor wat brokjes, spelen met de Boez of om een dutje te doen op één van onze stoelen, en dan zit Lima eenzaam en verlaten te wachten tot Os weer naar buiten komt. En als dat hem te lang duurt gaat hij tenslotte maar even een kijkje nemen in de Kruidentuin, maar is dan wat later wederom te vinden tussen onze plantenpotten. Wij hopen nu dat het ooit zover komt dat Lima aansluiting vindt bij Cera en de Boez, en ook eens mee gaat op een wandelronde. Nee, een vacature voor nog een reporter is er helaas niet en Lima mag uiteraard wel naar het Poezenloket komen, doch binnenkomen door het luikje en brokjes mee-eten kunnen wij helaas niet toestaan; dat hebben wij Japekoppie (voorzitter van de personeelsraad) moeten beloven.

Geen opmerkingen: