Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 18 januari 2011

Nog meer gedonder in Partij Hof is Vol

Op bijgaande foto ziet u Harremans (alias Harry) op het bankje van Bohr zitten. En u ziet vast ook dat hij niet naar ons (of de camera) keek, maar naar iets anders dus. Ja, hij keek niet zo blij en wij wilden uiteraard weten hoe dat zo kwam.
Wel, als u het ook wilt weten moet u vooral verder lezen en kijken, heh? En daarom gaan we maar snel door naar het volgende plaatje.





En dit is dus Panda, de broer van Harremans. Naar hem zat Har te kijken en Panda keek op zijn beurt terug naar Har. Er hing iets in de lucht, dat voelden wij natuurlijk best wel aan. Er was een strijd bezig tussen beide broers, dat was duidelijk. Maar waar die strijd nu om ging?
Wij kunnen alleen maar gissen. Het kan natuurlijk zijn dat de twee broers een meningsverschil hadden over het onderhoud van de tuin. Panda is namelijk Hoofd-tuinman en Harry is zijn assistent. Het komt er echter op neer dat Panda het meeste werk verzet en dat Har er een beetje de kantjes vanaf loopt. Of alleen maar de grond aan het omwoelen is maar dat heeft dan vaak te maken met het feit dat hij dan net op die plek een (grote) boodschap heeft gedaan.
Maar het kan ook zijn dat er een meningsverschil is over de opvolging van Rooie Gijs als partijleider van Hof is Vol. Gijs was duidelijk de baas in de Hoftuin en dus moesten de broertjes (in beider belang) samenwerken en vriendjes zijn en blijven. Nu de Rooie Brompot er niet meer is, is er een leemte ontstaan die uiteraard weer opgevuld dient te worden. Wij zagen al eerder dat buurjongen Myo zijn best deed om het 'Uitzettingbeleid' van de partij weer wat meer leven in te blazen om op die manier de anderen te laten zien dat hij zomaar de baas in het Hof zou kunnen worden. Maar zo simpel is het dus niet, want deze twee broers doen ook graag een gooi naar de macht.

En deze foto is daar het bewijs van. De broers vlogen elkaar namelijk in de haren terwijl wij niet konden ontdekken waarom. Er waren geen lekkere hapjes in het geding, geen andere haarfabrieken aanwezig ook, nee, het ging hier tussen de beide broers heel duidelijk om de macht en niets anders dan dat.
Wij keken het allemaal even aan. Er werden over en weer wat klappen uitgedeeld en we zagen wat plukjes vacht in de lucht zweven, dus die klappen waren nog raak ook. Vervolgens gingen de broers grommend uit elkaar; Har dook achter een Rododendron, Panda verdween achter een muurtje en daar werd het boze staren naar elkaar voortgezet. Een serieus conflict dus, iets wat de Partij geen goed zal doen. Nee, want als beide broers ruzie lopen te maken, kunnen zij niet tegelijkertijd de vreemdelingen die de tuin bezoeken in de smiezen houden, laat staan ze "uitzetten".
En zo kwam het dus dat Oscar een eindje verderop rustig op een paadje kon gaan zitten om het ruziënde stel te bekijken, zonder dat de broertjes dat doorhadden. En wij meenden Os te horen grinniken, maar daarin kunnen wij ons ook vergissen natuurlijk.

1 opmerking:

Hans zei

De situatie is overduidelijk. Beide broers gunnen elkaar de leiding niet. Dus, de nieuwe partijleider van Hof is Vol wordt Myo. Blijkt ook al uit zijn CV, die eerder in het Katblad heeft gestaan!