Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 8 januari 2011

Nachtelijk spel

Onze Boezelmans heeft een nieuw spelletje ontdekt. Het gaat als volgt.
Eerst slaat hij de afstandsbediening van onze slaapkamer-kijkkast van een tafeltje. Als hij dat op de juiste wijze heeft gedaan, springt het klepje van de batterijhouder af maar dat is dus nu net de bedoeling. Want, nu liggen namelijk de batterijen bloot, en als je een beetje handig bent, heb je die zo uit het houdertje los gepeuterd. Dan begint pas de echte pret, want die batterijtjes rollen zo leuk over de vloer (onder het bed), en bovendien maakt dat ook nog flink wat lawaai. Maar de opperste pret krijg je natuurlijk door de grappige roldingetjes van de trap af te donderen, want dan hoor je een gekletter dat pas echt de moeite waard is! Als zo'n batterijtje tenslotte beneden op de voordeurmat terecht is gekomen, is de lol eraf. Ja, want dan word je afgeleid door het kattenluik en bedenk je dat Os misschien nog ergens daarbuiten kan zijn. Dus dan ga je effe flink tegen dat luik aan bonzen of krabben en is het leuke roldingetje vergeten...
Dit nieuwe Boez-spelletje wordt trouwens alleen maar in het holst van de nacht gespeeld, maar dat spreek voor zich.

5 opmerkingen:

Inge zei

O o Boez toch!

's Nachts moet je slapen......

ina zei

Wat een lummel!
Onze katten hadden ook een nieuw spelletje: een eettafelstoel omgooien, ook midden in de nacht. Wegens de verbouwing kan dat nu even niet, we hopen dat ze het vergeten zijn als alles weer normaal is.

Annemieke zei

Oh, wat een klein huftertje!
Hij heeft er vast van die grote onschuldige Boez ogen bij? Volgens mij is hij daar ook heel goed in...

de hoofdredacteur zei

Jazeker, de Boez kan heel veel met die ogen van hem en weet precies hoe hij zijn mens daarmee kan bewerken en/of manipuleren. Kunnen we nog wel eens een artikeltje over schrijven!

Hans zei

Ach,
de mijne hebben mijn mobiel ooit heel goed weten te verstoppen!
Ik moest die van de buurvrouw lenen om mijn eigen mobiel te lokalisren!