Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 29 januari 2011

Uitstel voor de Os

Oscar was bij ons binnengekomen. Hij was buiten in de koude uitgebreid aan het verkennen geweest, had mot gehad met Wamy en kreeg ook nog te maken met Bollewangen. Vervolgens heeft hij diverse bevroren wielhuisramen behandeld (het geheel ijsvrij maken bleek helaas een te omvangrijke opdracht voor hem) en daarna was hij zo uitgeput dat hij op de redactie kwam uitrusten.
Nu wilde mevrouw Katblad eigenlijk gaan stofzuigen, het apparaat stond zelfs al klaar maar zij weet dat Os niet van zuigmonsters houdt en hij was net vertrokken naar dromenland. Wat nu?
Wel, mevrouw Katblad stelde de klus dus uit. Vanwege Oscar dus, ja. Zij heeft eerst een was in de machine gedaan, toen de vaatwasser ontruimd (met zo weinig mogelijk lawaai uiteraard), is toen de krant gaan lezen en een dutje gaan doen op de bank. Gelukkig werd zij tegelijkertijd met de Os wakker, en kon het normale programma weer opgepakt worden.
En wat was uw excuus om de stofzuiger nog even aan de kant te laten staan???

4 opmerkingen:

Greet zei

U bent erg lief geweest voor Os, mevrouw Katblad. Hij zal het zeker waarderen.

ina zei

Ja, het excuus van een of meer slapende katten gebruik ik ook regelmatig.

Hans zei

Anders ik wel. Ik durf me niet te bewegen als ik op de bank lig met een kat op mijn benen. . . . En mijn ogen op de TV :)

Mvgr

Hans

de redactie zei

U heeft hopelijk geen tv bij uw bed?