Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 9 januari 2011

Strijd om de macht in Hoftuin

Toen wij in het Hoftuin waren om daar een bezoekje af te leggen, kwam Myo naar ons toegelopen. Hij had er alleen wel flink de pas in, en dat vond mevrouw Katblad een beetje vreemd. Want meestal nadert hij haar voorzichting en met vragende blik (heeft u misschien een sleutel van mijn huis en wilt u dan, als het u uitkomt, een blikje voor mij openen?), maar deze keer had hij zo te zien helemaal geen vraag te stellen. Nee, hij was iets van plan en mevrouw Katblad kreeg het idee dat dat plan niets met haar had te maken.



Wel, dat had zij goed aangevoeld, want Myo ging recht op zijn doel af: Oscar, die zich voor de zekerheid maar snel weer eens tussen het gras verstopte.
Myo bleef op anderhalve meter van het gras staan en snoof daar uitgebreid en zorgvuldig de geuren van Oscar op.

Vervolgens keerde hij zich om en liep terug naar zijn huis, alwaar hij neerzonk op de straat.
Mevrouw Katblad fronste haar wenkbrauwen. Wat gebeurde hier? Was (na Harremans) nu ook Myo in de war omdat Rooie Gijs (de Partijleider van Hof is Vol) er niet meer was en gedroeg hij zich daarom zo vreemd? Was de partij aan het inzakken nu er geen leider meer was misschien?
Myo hield Os goed in de gaten, dat wel. En toen mevrouw Katblad even niet oplette, gebeurde het.



Oscar, die dacht dat hij weer veilig was nu Myo voor zijn deur was gaan zitten, was tussen het gras vandaan gekomen en wilde langs mevrouw Katblad rustig en beheersd naar de Poort lopen, terug naar de Katbladstraat dus. Myo zag daarop zijn kans schoon en vloog op Os af. Daarna volgde een pootgemeen waarbij Oscar een aantal flinke klappen kreeg, maar Os wist zich los te rukken en vluchtte, met Myo zo ongeveer op zijn staart, de Poort in. Daar liet Myo Oscar gaan.



Nu had Myo dus blijkbaar zijn doel bereikt: de vreemdeling was de Hoftuin uitgezet, en hij kon tevreden weer terug naar zijn huis.

Wel, wij kunnen dus vaststellen dat de Partij Hof is Vol, ondanks de dood van de leider, nog springlevend is. Het lijkt er zelfs op dat de regels zijn aangescherpt en er nu totaal geen sprake meer is van ook maar een fliebertje tolerantie.
En het lijkt er ook op dat Myo zich kandidaat heeft gesteld voor de vrijgekomen positie van partijleider, en alvast laat zien hoe capabel hij is. Of de andere twee partijgenoten (Harremans en Panda) hem als leider zullen accepteren, dat is natuurlijk nog maar de vraag. Uiteraard houden wij deze interessante ontwikkeling in de Hoftuin zeer goed in de gaten, en mochten er nieuwe gebeurtenissen plaatsvinden met betrekking tot deze strijd om de macht, berichten wij u dat natuurlijk in dit Katblad.

Tijdens het opstellen van dit bericht vond er opnieuw een ernstig incident plaats. Terwijl onze reporter Cera tevreden op onze buitentafel zat te soezen, kwam opeens Harremans de Poort door, stak regelrecht de straat over en viel ons zo onschuldige modelletje pardoes aan. Ja, zomaar op ons grondgebied, heh!
Cera wist zich gelukkig in veiligheid te brengen tussen een paar plantenpotten, maar Har bleef nog enige tijd rondhangen om toe te kunnen slaan zodra de gelegenheid zich voordeed. Gelukkig smeerde hij 'm toen Japekop terugkwam van zijn ronde, en Cera kwam vervolgens binnen om opgelucht een paar brokjes te eten.

5 opmerkingen:

ina zei

Wat een toestand! Complete anarchie! Het moet niet gekker worden.

Hans zei

Tja,

een gewone reactie. Als ik alle beschrijvingen van Myo lees, ook over zijn jeugd en de problemen met al zijn plaatsingen (Een heel erg groot compliment voor zijn baas en zijn geduld!) is er maar één conclusie mogelijk: Myo is de nieuwe Partijleider!. Maar Myo, probeer een beetje tolerant te zijn! Het hof is groot genoeg. En jij bent te mooi om gemeen te zijn!

Annemieke zei

Ina neemt me de woorden uit de mond!
De verhoudingen zijn danig verstoord door het droevige wegvallen van Rode Gijs

katja zei

Misschien had Harremans ook wel op zijn kop gehad van Myo en moest hij zich even op een veilige manier afreageren :-|
Arme Cera !

Dennis zei

Myo is wat afgevallen en drukker de laatste maand. Ik zou niet precies weten waar het aan ligt.