Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 5 januari 2011

Sonny Boy redt het wel!

Omdat mevrouw Katblad graag wilde weten hoe het met de nieuwe huisgenoot van Gizmo ging, belde ze maar eens aan bij het huis. Ze werd hartelijk ontvangen door mens en de twee haarfabrieken. Sonny Boy (zijn naam is nog voorlopig omdat het toch wat minder lekker bekt....) woont nu ruim anderhalve week bij Gizmo in en begint zich al aardig thuis te voelen. Hij vluchtte niet eens naar boven toen er bezoek kwam, en dat terwijl hij dat voordien nog wel steeds had gedaan. Misschien kwam dat ook omdat mevrouw K. twee nepetamuisjes had meegenomen? Wie zal het zeggen.
Het viel ons al direct op dat SB prachtig kleurt bij de vloertegels, maar dat is natuurlijk helemaal toeval en verder ook niet zo belangrijk. Dat SB een prachtig ventje is, daar gaat het om. En hij is nog ontzettend lief ook!

Toen wij SB voldoende hadden bewonderd (voor het moment), keken we maar eens naar de onderlinge verhoudingen in huis. En wij keken er vervolgens helemaal niet van op dat Gizmo de broek aan heeft....
S. Boy is een goedzak. Hij hobbelt zo'n beetje achter Miss Gizz aan en krijgt daardoor ook af en toe een pets voor zijn snufferd. Toen het mens wat overheerlijke staafjes uit de kast pakte, was S. Boy natuurlijk erg enthousiast, want daar houdt hij wel van.



Miss Gizz trouwens ook. Zij had het wat hogerop gezocht en hield ondertussen de staafjes in de gaten en tegelijkertijd haar nieuwe huisgenoot. Uiteraard vond zij dat beide staafjes voor haar moesten zijn, maar daar dacht haar mens anders over. Toen de staafjes even later uit de verpakking waren gehaald, kon Gizz zich niet langer beheersen en sloeg ongeduldig het lekkers uit de handen van haar mens.
Daarna sprong zij brutaal op het aanrecht, maar werd onmiddellijk terecht gewezen door haar mens. Nee, want dat was ten strengste verboden!


Gizz reageerde direct nadat zij naar de vloer was verwezen haar frustratie af op S. Boy, die niets snapte van deze plotselinge aanval; hij had immers niks op zijn geweten en was niet eens in de buurt geweest! Maar het gaf ons dus een uitstekend beeld van de verhoudingen.







S. Boy herstelde zich echter weer snel, en kwam op het idee om de tafel te inspecteren. Dat deed hij vooral omdat mevrouw Katblad iets erg lekkers geserveerd had gekregen en er nog kruimels op haar schoteltje lagen.
Natuurlijk mag S. Boy niet op de tafel komen als er iets gegeten wordt, en hij weet dat best al wel. Maar zijn mens liet hem even gaan vanwege de foto, en S. Boy maakte van de gelegenheid gebruik om snel het schoteltje van de restantjes gebak te ontdoen.
We kregen ook nog een demonstratie "pootje geven". Jawel, Sonny Boy kan dat erg goed, maar het lijkt meer op "high five" dan op iets anders, en daarna geeft hij nog snel even een beetje in de hand van zijn mens; dat heeft hij niet geleerd maar helemaal zelf verzonnen.. Gizmo heeft eveneens geleerd een poot te geven, maar heeft dit ritueel omgebogen tot het geven van een flinke mep, alsof ze wil duidelijk maken dat ze niet mee wenst te doen aan hondenkunstjes opvoeren. Ja, er zit een hoop pit in Miss Gizz en ze heeft duidelijk een uitgesproken eigen willetje!

Als de boel weer een beetje gekalmeerd is, neemt Giz de beste plek voor het raam in, en S. Boy blijft bescheiden op de vloer zitten. Natuurlijk gaat het mens van de twee haarfabrieken iets verzinnen zodat beide poezenbeesten voor het raam kunnen zitten, zonder dat er ruzie kan ontstaan. Op de bovenverdieping zijn er trouwens wel mogelijkheden om voldoende gescheiden van elkaar uit het raam te kijken.
Wel, het lijkt erop dat Gizz haar nieuwe huisgenoot S. Boy aardig heeft geaccepteerd, al toont zij hem natuurlijk wel regelmatig wie het voor het zeggen heeft en de oudste rechten. S. Boy blijft overal vrij rustig onder en veroverd langzaam maar zeker zijn plek binnen het huishouden.

Wel, mevrouw Katblad vond het erg fijn dat ze even bij Gizz en Sonny Boy op bezoek mocht zijn en bedankt hun mens voor de gastvrije ontvangst!

3 opmerkingen:

Hans zei

Wat heb je mooie ogen, Sonny Boy!

Jacq. zei

Wat fijn dat het zo goed gaat tussen de Giz en S. boy! Hij ziet er erg goed en mooi uit.

Annemieke zei

SB is heel erg mooi en Gizmo ook natuurlijk. De verhoudingen zijn duidelijk (en Gizmo kennende ook wel te verwachten), maar het lijkt gelukkig redelijk goed te gaan.