Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 29 januari 2011

Geen Gourmet meer

Japekoppie:
Kijk, hiervoor kom ik nu graag van het bed af. Niet die groene en bleke dingen, maar dat stukje suddervlees. En dat dan niet op zijn Indonesisch of volgens het recept van een ander ver land, maar gewoon op zijn Hollandsch, in de boter gebakken en met een bescheiden snufje rundvleesspecerijen. Geen scheut wijn ook, maar met een beetje bouillon om het lekker een paar uurtjes in te laten pruttelen.
Ten eerste kun je dan een tijd lang genieten van de geur van het sudderende lapje, en tenslotte is het zo zacht geworden dat het om te zuigen is. Ja, een klein stukje vet eraan mag, dat maakt het alleen maar nog sappiger en malser.
Nu weet ik uiteraard dat zij, mijn mens, er eerst van gaat smikkelen. En dat ik dan geduldig (kost moeite) naast haar moet gaan zitten en zielig moet gaan zitten doen. Ja, dan produceer ik een speekseldruppel en laat die mooi onder mijn kin hangen, om zodoende te benadrukken dat mijn nood hoog is en mijn verlangen onbedwingbaar. En als een voor mij opzij geschoven stukje van het suddervlees dan voldoende is afgekoeld om door mijn gevoelige keeltje te kunnen glijden, krijg ik het aangeboden. Het spijt me alleen te moeten toegeven dat het wat mij betreft een kwestie wordt van hap-slik. Nee, voor kauwen neem ik nauwelijks de tijd omdat het zo lekker is. En dat mijn mens dan roept dat ik net een blafbeest lijk vanwege dat hap-slik, stelt mij altijd diep teleur. Maar ik neem de vernederende opmerkingen graag voor lief wanneer er zo'n stukje suddervlees in het spel is. Ja, voor mij mag er elke dag wel suddervlees zijn. Nee, dan hoef ik geen Gourmet meer of van die andere troep.

3 opmerkingen:

Hans zei

Ben jij niet een beetje te veel verwend japekoppie?
Ik geloof dat ik jou dat al eens eerder gevraagd heb. En mevrouw Katblad heeft groot gelijk. Een zichzelf respecterende kat doet geen hapslik! Zeker niet als er een grote flieber vet aan zi!

de redactie zei

Japekop mag dan wel verwend zijn, hij jat tenminste niet van het aanrecht! Tenminste, niet overdag. 's Nachts zal hij vast wel eens gaan inspecteren, maar dan valt er niets te stelen...
Hij krijgt overigens geen fliebers vet hoor! Dat vindt mevrouw K. niet verstandig.

Annemieke zei

Ik krijg zelf ook bijna een speeksel druppel van die foto!