Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 4 januari 2011

Het komt weer in orde met mevrouw Troy

Omdat mevrouw Troy er steeds vanaf zag (sinds de sneeuwperiode) via het kattenluik een frisse neus te gaan halen, hebben wij voor haar enige tijd het Poezenloket geopend. Dat was meer naar de zin van de oude dame, en al spoedig nam zij plaats op het bankje, naast de Rozemarijn. Daar bleef zij korte tijd zitten, speurde de straat af en rook aan een paar planten.






Alles bij elkaar is mevrouw Troy zo'n 10 minuutjes buiten actief geweest, en toen wij haar vertelden dat wij het loket weer gingen sluiten omdat de verwarming overuren draaide, verkoos zij weer naar binnen te gaan, en deed dat, ondanks haar hoge leeftijd, soepel en lenig.
Later op de dag (zo tegen zonsondergang) heeft zij eindelijk weer eens het kattenluik gebruikt om onze buitentafel met waterbak te kunnen inspecteren, maar was wel weer op tijd terug voor de avondmaaltijd.
Wij zijn blij dat mevrouw Troy heeft ondekt dat zij buiten niets meer te vrezen heeft, en denken dat het - tenzij het weer gaat sneeuwen en/of knallen - spoedig weer helemaal in orde komt met haar (qua buitenactiviteiten dus).

Geen opmerkingen: