Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 22 januari 2011

Opgewekte blik

Toen wij de Boez gingen zoeken, vonden wij hem bovenaan de (balkon)trap in de Hoftuin. Hij was gewoon op onderzoek uit geweest, maar was niets bijzonders tegengekomen en dus had hij niets te melden. En wat wij dan kwamen doen? Wel, mevrouw Katblad legde uit dat zij af en toe wil weten waar iedereen zit, vooral als één van de reporters zich al lange tijd niet heeft gemeld en dat hij, de Boez, daar schuldig aan was. Oh. Juist ja. Maar als we maar niet dachten dat hij nu mee naar huis zou komen, heh? Wel, dat was ook helemaal niet de bedoeling van mevrouw Katblad.


Nee, want wij hadden Oscar meegenomen. Die liep al een tijdje te zeuren rond de redactie omdat ook hij de Boez miste, vandaar. En verder wilde mevrouw K. zich heus niet bemoeien met wat dan ook. Nee, ze had wel wat anders te doen, en hij (de Boez) moest haar dankbaar zijn dat zij haar belangrijke bezigheden had onderbroken om Os bij hem te brengen. Oh. Dus dat was het? Ja, dat was het.





Behalve dan dat mevrouw K., nu ze hier toch was, wel wat foto's wilde nemen.
Ja, want plots kroop Oscar diep weg in een bosje gras, en dat was natuurlijk niet voor niets. En als er wat te beleven valt, wil de fotograaf daar uiteraard graag verslag van doen.
Wel, hier ziet u Os zogenaamd verstopt zitten, en vanwege dat zogenaamde hadden wij een prachtig uitzicht op zijn achterkant.
Nee, geen nieuwswaarde verder maar wel een leuke foto met die verdorde sprieten die sprekend lijken op de haren van een (slechte) pruik, en dan de staart van Os die ook in een mooie krul ligt. Maar dat had u natuurlijk allang gezien.






Boez zat trouwens ondertussen onder de trap, en deed eveneens een beetje vreemd. Dat wil zeggen dat hij er gespannen bij zat en iets of iemand niet uit het oog wilde verliezen.
Wilde mevrouw Katblad weten wie of wat dat was? Ja, dan moest ze nu toch overeind komen en om de trap heen lopen, heh? Dus deed ze dat maar, al kostte het enige moeite....











Ah! Er was een haarfabriek bijgekomen! En die was op de trap gaan zitten en keek niet bepaald vriendelijk. U ziet wie het is? Panda inderdaad, een trouwe aanhanger van de Partij Hof is Vol, misschien wel de toekomstige partijleider - wie zal het zeggen...
Nee, Panda was niet blij met het bezoek van de Boez en Oscar. Nu snapten we ook waarom de Boez daar zo'n tijd bovenaan die trap had gezeten en niet naar beneden kwam toen wij arriveerden; hij had natuurlijk Panda al eerder gezien en misschien zelfs wel al een lel gehad of tenminste bedreigd zijn.
Wel, Panda trok zich niets aan van de aanwezigheid van mevrouw Katblad, en voordat we "mauw" konden zeggen (of iets anders) sloeg hij beide reporters onder de trap vandaan, zat ze achterna door de Hoftuin en keerde pas terug toen de vriendjes helemaal aan het eind van de Poort waren gekomen. En toen kwam Panda op zijn gemakkie weer teruglopen met opgewekte blik.
Mevrouw Katblad ging daarop kijken waar Os en Boez gebleven waren, maar die liepen alweer een heel eind verderop te stoeien. Nou, dan maar weer verder met de belangrijke bezigheden, heh? Zucht. Ja....

Geen opmerkingen: