Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 19 januari 2011

Nieuwe aanval van Wamy

Wamy zet er flink de vaart in bij het versterken van zijn positie in de Katbladbuurt. Hij ontwikkelt zo langzamerhand dezelfde tactiek als Storm en Bel de Franskat hadden (de vorige SvdB's), want verstopt zich steeds en wacht dan zijn kans af.
Wel, op de foto hiernaast ziet u hoe de Boez en Oscar leuk aan het stoeien zijn. En als u goed kijkt ziet u een eindje verderop Wamy achter een bankje en plantenpot zitten kijken naar de twee vriendjes.









Dan lassen de twee reporters een pauze in, en daarop heeft Wamy dus al die tijd op zitten wachten. Heel voorzichtig sluipt hij onder de bankjes door en komt hij naderbij. De vriendjes hebben niets in de gaten en dus is Wamy in het voordeel.
De Boez wordt afgeleid door iets anders op straat, Os lijkt op het bankje te willen gaan springen.




Dan gaat alles heel snel.
Oscar ziet op het laatste moment Wamy aankomen en vliegt weg, de Boez is door Os gealarmeerd en is ook nog net op tijd weg. Maar Wamy laat het er niet bij zitten en zet de achtervolging in (zie de foto hiernaast).
Mevrouw Katblad krijgt niet eens de tijd zich met camera om te draaien, vandaar dus ook verder geen foto's. Maar ze ziet wel hoe Wamy de Boez een paar klappen geeft in het voorbijgaan, en vervolgens Os te grazen neemt. Heel kort maar, want Os is niet van plan zich in elkaar te laten slaan. Ja, de plukken vliegen door de lucht, dat wel, maar Os mept stevig terug en Wamy vlucht tussen de plantenpotten. Onze Boezelmans verdwijnt door het kattenluik naar binnen, maar Oscar gaat voor de planten liggen en blijft Wamy in de gaten houden. Mocht Wamy tussen de potten vandaan komen, kan-ie van Os alsnog een pak slaag krijgen. Natuurlijk komt Wamy niet tussen de planten vandaan aan de kant waar Os op wacht ligt, want hij is niet gek. Mevrouw Katblad wacht een minuut of 5 en gaat dan haar huis binnen. Later ziet ze dat Wamy aan de straatkant aan Os weet te ontsnappen. Maar Oscar laat dus niet met zich sollen, heh? Stoere jongen, die Os! Jah!

1 opmerking:

Hans zei

Hij doet wel zijn best, dat is duidelijk. Dus, Boez en Os: terugslaan! Letterlijk en figuurlijk.