Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 januari 2011

Lekker fantaseren...

Japekoppie heeft zaterdag een tijdje "vast" gezeten op het bankje bij het Poezenloket. Ja, hij kwam weer eens niet door het luikje heen, verkoos toen mevrouw Katblad te alarmeren door voor het raam te gaan zitten en daar tegenaan te tikken, maar opeens dook Bw (Bollewangen alias Pincho) op en ging voor hem zitten. Tja, en toen kon Japekop niet meer weg dus.
Bw mrauwde een paar keer tegen Japekop om hem duidelijk te maken dat hij er best mocht wezen, maar wij hoorden Japekop denken: Ouwe viezerik, hij denkt zeker dat ik een mokkel ben omdat ik zo lekker ruik en mijn vacht zo mooi schoon en zacht is!

Maar mevrouw Katblad dacht er anders over: Bw ziet in Japekop vast een concurrent, en zet 'm klem om hem duidelijk te maken dat alle mokkels uit de buurt voor hem en hem alleen zijn!

Het kan natuurlijk ook zijn dat geen van beide iets dacht, maar dat Bw gewoon even aan het uitrusten was van zijn barre tochten en dat Japekop heel toevallig daar ook zat.
Ja, mevrouw Katblad fantaseert graag, maar dat had nu natuurlijk al gemerkt. Dat neemt niet weg dat Japekop geen kant uit kon, en toen Bw tenslotte weer verderop ging, bedacht Japie zich geen moment en kwam haastig de redactie binnen. Jawel, door het kattenluikje en dan ook nog zonder mankeren! Zo zie je maar weer....

Geen opmerkingen: