Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 januari 2011

Beginnende liefde?

Omdat de Boez alsmaar binnen kwam en liep te mekkeren (janken, klagen), en wij daarbuiten de Os steeds een wielhuis aan de overkant zagen op- en afspringen, gingen wij maar eens kijken wat er aan de hand was.
Wel, u ziet het waarschijnlijk al? Inderdaad, Zoe's raam stond open en Zoe zelf zat in haar vensterbank en sprong af en toe naar buiten voor een korte verkenning in de Katbladstraat. Dat trok natuurlijk de aandacht van de Os, en blijkbaar was hij zeer gecharmeerd van Zoe's verschijning. Ja, want hij sprong dus steeds maar op het wielhuis dat voor Zoe's raam geparkeerd stond en had zo een prima uitzicht op het venster met mooie meisjespoesje. En als Zoe even op straat verscheen, sprong hij ook op de straat om haar zodoende van dichterbij te kunnen bekijken en haar verrukkelijke geur op te snuiven.

En dan rijst natuurlijk direct de vraag: Is de Os misschien een beetje verliefd op Zoe-met-de-mooie-ogen? Want waarom komt anders de Boez steeds terug naar de redactie om te klagen over het gebrek aan aandacht van zijn allerbeste vriendje? (Kost ons vervolgens weer extra snoepies om onze jongste reporter te troosten!)
Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen in deze op de voet en houden u daarvan natuurlijk op de hoogte. Ze (Zoe en Oscar) passen erg goed bij elkaar qua kleur en formaat, maar wat het karakter betreft weten wij het zo net nog niet. Afijn, we zullen e.e.a. gewoon moeten afwachten, heh? Ja, er zit niks anders op, en dat geldt ook (helaas) voor de Boez. Ah, gossie.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Zoe lijkt het ook niet heel erg te vinden dat Oscar interesse heeft! Terwijl ik uit het interview opmaakte dat ze normaliter niet heel gecharmeerd is van aandacht van andere katten.