Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 5 januari 2011

Partijleider Rooie Gijs overleden.


(Rooie) Gijs    1996? - 2011


Het is onze droevige plicht u te moeten berichten dat de partijleider van Hof is Vol, Rooie Gijs, hedenmorgen is ingeslapen naast het bed van zijn mens. Gijs was al enige tijd niet in orde.

Toen wij ons Katblad begonnen, woonde Rooie Gijs nog niet zo gek lang in het Hof, hooguit twee jaar. Hij had daarvoor in Iwan's straat gewoond, maar pakte op een dag zijn koffers, trok bij zijn nieuwe mens in en eigende zich de Hoftuin toe. Daar richtte hij al gauw de partij Hof is Vol op en wist Harremans en Panda (en later ook Myo) van het nut van zijn partij te overtuigen; zij werden alle drie lid. In hoofdzaak was de doelstelling van deze partij alle vreemde katten buiten de Poorten te houden, maar ook in de Katbladstraat en Iwan's straat probeerde Rooie Gijs zoveel mogelijk katten op afstand te houden door hen vermanend toe te grommen en als dat niet hielp, te slaan. Rooie Gijs was ervan overtuigd dat hij vocht voor de goede zaak en liet zich door niemand anders de wet voorschrijven. Zo had hij regelmatig ruzie met Iwan, maar ook het contact met zijn partijgenoten liep niet echt op rolletjes; er waren vaak meningsverschillen over wie er nu wel en niet toegang mochten hebben tot de Hoftuin.


Reeds ruim een jaar geleden sprak Gijs al over zijn verlangen om met pensioen te gaan omdat hij zijn krachten voelde afnemen. Hij hield echter toch vol, totdat het afgelopen zomer steeds duidelijker werd dat hij zich aan het terugtrekken was; hij ging zienderogen achteruit.
Vanochtend is hij tenslotte in de slaapkamer van zijn mens rustig en kalm in zijn slaap overleden.
Rooie Gijs is ongeveer 14 jaar geworden.
Wij condoleren zijn mens en verder een ieder die om hem heeft gegeven.
Rooie Gijs, moge je rusten in vrede......, we zullen je missen in de Katbladbuurt en het Hof.

4 opmerkingen:

Hans zei

Ik zal de verhalen over je missen, Rooi Gijs! Sterkte voor je mens!

Jacq. zei

Ach, wat een droevig bericht!! Ben wel opgelucht dat hij in zijn slaap is overleden en niet met heel veel pijn een langzame dood. Hij zag er al heel ziek uit, die arme, mooie jongen. Hoop dat hij het nu beter heeft...

Annemieke zei

Sterkte voor het mens van Gijs - het was natuurlijk al duidelijk dat het niet zo goed meer ging, maar het bericht komt toch onverwacht en ik zal Gijs missen.

katja zei

Ik wens Gijs' mens heel veel sterkte !
Voor Gijs zelf ben ik blij dat het nu achter de rug is en dat hij in z'n slaap is overleden.