Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 16 januari 2011

Onfatsoenlijk.

Vanmorgen gingen wij met de Boez en Cera onze ronde maken. Oscar was nog niet opgestaan (blijkbaar) dus we moesten het zonder hem doen, Japekoppie was bezig met een zeer belangrijke en noodzakelijke dakinspectie en mevrouw Troy was nog niet klaar met haar toilet. Mevrouw Katblad gelukkig wel.
In de Kruidentuin viel weinig te beleven en daarom liepen we maar gelijk de Parallelstraat in. Daar stond het vol met zeer veel fietsen met fietstassen, dus genoeg te doen voor onze haarfabrieken. En ja, ook de Boez doet tegenwoordig aan het controleren van fietstassen, maar alleen als de Os er niet bij is want dan heeft hij daar tijd voor en zin in.






Cera had ook al een aantal fietstassen "gedaan" toen zij plots een zeer interessante lucht rook op de muur van een huis. Ze werd er zelfs een beetje hitsig van en dat geeft te denken. Maar goed, we lieten haar haar gang maar gaan want blijkbaar was wat ze deed erg noodzakelijk; toen wij haar riepen kwam ze namelijk niet mee.






Toen Boez klaar was met zijn fietstassen en Cera passeerde, sloegen bij haar de stoppen door. Ja, want ze dook zomaar ineens bovenop de Boez, die net zo verrast werd door deze aanval als mevrouw Katblad. Er werd een stevig partijtje gerollebold over de straat, en deze activiteit hoort natuurlijk niet plaats te vinden tijdens een verkenningsronde, heh?





Ze leek wel een beetje boos, onze meisjespoes, en de Boez gaf zich uiteindelijk dan ook over. Natuurlijk bieden wij u onze excuses aan over de onfatsoenlijke houding die de Boez hier aangenomen heeft. We zagen te laat dat deze foto eigenlijk niet geschikt was voor ons Katblad en konden hem niet meer verwijderen. Laten we daarom maar snel doorgaan naar het volgende plaatje.





Zo, deze is beter al weten we niet precies wat hier gebeurt. Aan Cera's blik te zien is zij nog steeds een beetje ontstemd, of in elk geval toch erg fel en gebiedend. Boez deed daarom ook niet veel meer terug en mevrouw Katblad vond het tijd om door te gaan. Want er viel best nog wat te verkennen in de Parallelstraat en met een rollebollend stel kunnen wij de krant niet vullen, wel? Hoewel....
Over de volgende gebeurtenis leest u in een nieuwer bericht, want mevrouw Katblad vindt het thans tijd voor een kopje koffie. Dat gehannes met die filmpjes heeft haar namelijk nogal suf gemaakt....

Geen opmerkingen: