Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 11 januari 2011

Rollen of pesten? (2) slot

Wamy lag dus door de drek (van wat voor oorsprong dan ook) te rollen en de Boez en Os waren aan het stoeien. Cera zat nog steeds achter het hek op het Zooiplein.
Daar mevrouw Katblad helemaal niets meer onder controle had, riep zij de 3 reporters tot de orde en stelde voor naar de Hoftuin te gaan om te zien of daar nog nieuws was. En ja hoor, ze gingen alle drie mee de Poort door.






Er waren geen andere haarfabrieken in de tuin aanwezig, wel zat Harremans (alias Harry) voor zijn raam. U ziet wel aan de stand van zijn ogen dat hij niet tevreden was over het "binnendringen" van Os, Boez en Cera, en dat het hem speet dat hij niet naar buiten kon komen om ze allemaal zijn tuin uit te meppen.









De reporters waren een beetje onrustig, maar dat kwam niet vanwege Harremans' boze blikken; ze zagen hem zelfs helemaal niet zitten in zijn vensterbank. Nee, er was iets anders aan de hand, en wij hadden al zo'n donkerbruin vermoeden over wat dat dan zou zijn. U ook?









Inderdaad, Wamy was ons gevolgd. Blijkbaar vond hij "meedoen" met de anderen toch belangrijker dan zijn vieze stukje straat met (ongetwijfeld) smerige geur, en was overeind gekomen om zijn allerliefste hobby te kunnen uitvoeren: het pesten van reporters.
En laat Oscar daar nu helemaal geen zin in hebben! Nee, en daarom kwam het tot een stevig pootgemeen tussen Os en Wamy, wat u dus op bijgaande foto kunt zien. Wamy haalde uit, maar Os sloeg net zo hard doch een tikkie feller terug.



En zo kwam het dat Wamy eieren voor zijn geld koos en onder een struikje dook. Dit gedrag pas natuurlijk helemaal niet bij een eventuele nieuwe Schrik van de Buurt, heh? Nee, Bel (of Storm) zouden een keel en een hoge rug opgezet hebben, en als het slachtoffer dan nog niet zijn vege lijf had kunnen redden, waren er plukken vacht in de lucht gevlogen en hadden er angstkreten geklonken. Wamy echter droop af omdat Os hem terecht had gewezen. We kunnen dus wel gevoegelijk stellen dat Wamy gewoon een ordinaire Stoorzender is, en niks meer dan dat.

Zelfs Cera liep niet voor Wamy weg, maar ging aan de andere kant van de struik liggen om het boefje zodoende in de gaten te kunnen houden. Nee, wij hebben steeds Wamy te hoog ingeschat, al hadden wij toch eerder ook al zo onze twijfels over de status van het Stoorzendertje. Ja, Wamy is nog jong en dus weet je nooit tot wat of wie hij nog kan uitgroeien, maar we vrezen voor hem dat hij nooit een Schrik zal worden.







De Boez, die Wamy nog nooit een blik waardig heeft gekeurd, was alweer op weg naar de Katbladstraat, en natuurlijk hobbelde Oscar al snel achter hem aan. Maar dat kwam ook wel doordat mevrouw Katblad te kennen had gegeven dat ze weer naar de redactie terug ging.







Wamy kwam vervolgens onder de struik vandaan om op zijn beurt weer de twee ventjes te gaan volgen, en Cera bleef alleen achter in de Hoftuin. Blijkbaar was er sprake van jongensdingen, want naar haar werd dus totaal niet omgekeken. Wij hadden met Cera te doen, want ze wil altijd zo graag meespelen met de twee jongste reporters maar is vaak (voor het gevoel van mevrouw Katblad tenminste) zo'n beetje het derde wiel aan de wagen.
Dus toen wij opzij waren gegaan om Wamy langs te laten, riepen wij Cera toe.










Of ze met mevrouw Katblad mee wilde gaan? En of ze dan een lekker staafje wilde hebben, één zo'n grote en dan helemaal voor haar alleen? Wel, natuurlijk wilde Cera dat best, en dus liep ze enthousiast achter mevrouw Katblad aan. De jongens hadden gelukkig niets gehoord en bleven lekker buiten klooien. Waar Wamy heen ging weten wij niet, want nu was Cera even veel belangrijker. En zo kreeg Cera haar staafje, en at die helemaal alleen op zonder dat ze daarbij door anderen werd lastig gevallen. En mevrouw K. nam natuurlijk een kopje koffie, maar daar zult u niet van opkijken, wel?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wamy is nog wel heel jong! Mogelijk wordt hij wat stoerder als hij ouder wordt. Voor nu is het wel goed dat hij op zijn nummer gezet is. Hopelijk houdt hij zich gedeisd de komende tijd. Wel zo rustig.

katja zei

Mooi, die 'veegpoten' van Wamy en Os !

Zo, en Cera een staaf helemaal voor haar alleen, wat een bofkont.

ina zei

Mooie aktiefoto van Boez en Oscar!