Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 januari 2011

Bw veroorzaakt hoop verwarring

Hier ziet u Bollewangen (Pincho) en wij hoorden hem al van verre aankomen. Ja, want hij had zijn sirene op volle sterkte en wij kunnen dus wel concluderen dat zijn nood erg hoog is. Iedereen die ons katblad al wat langer leest weet natuurlijk dat wij hiermee het "doorgeven van genen" bedoelen, en dus dat Bw naarstig op zoek is naar een nieuwe, gewillige (en vruchtbare) vriendin.
Bw was in de Hoftuin geweest, en wij zagen hem de Poort uitkomen en linksaf slaan in de richting van het Zooiplein.



Zijn staart ging uiteraard veelvuldig omhoog, want als je op zoek bent naar een lekker wijf moet iedereen daarvan op de hoogte zijn en dient er derhalve overal gemarkeerd te worden. De container onder het garagedak (waar Cera altijd naar beneden springt) was ook één van die strategische plekken en kreeg ook een flinke lading sproeispul. Op de foto ziet u hoe Bw zich net gaat draaien om zodoende goed te kunnen richten en dus de juiste plek te raken.
Nee, een smakelijk verhaal wordt dit niet bepaald, maar u kunt natuurlijk ook een kooktijdschrift gaan lezen als het u niet bevalt, heh? Of de Allerhande of iets dergelijks. Juist ja. Zullen we toch maar verder dan?

Charli had de sirene van Bw ook gehoord en was voor zijn raam komen zitten om te zien wat er aan de hand was, en u ziet hem denken: Oh, heb je hem weer, die viespeuk!
Maar Charl vond het allemaal niet de moeite waard om voor naar buiten te komen, bovendien was zijn kattenluik waarschijnlijk gesloten omdat Charli graag zijn middagdutje doet met een afgesloten deurtje (dan kan hij niet uit zijn slaap worden gehaald door een figuur als Wamy of een ander brutaal ventje dat er op uit is zijn brokjes te jatten).


De Boez was wel buiten en nog verdomd nieuwsgierig ook. Natuurlijk snapt hij helemaal niets van het gedrag van Bw, en daar het reeds een poos geleden is dat Bw in deze bijzonder opgewonden staat bij ons door de straat kwam, zal Boez dat ook wel weer vergeten zijn.
Redenen genoeg voor hem om de kater dus goed in de gaten te houden en diens activiteiten te bestuderen.
Nee, de Boez zal zich nooit zoals Pincho gaan gedragen, al wordt hij nog zo groot en volwassen, heh Boez? Ja, dat heeft met dat ingreepje te maken waarover wij het niet meer zouden hebben....

Cera voelde geen enkele schaamte en liep gewoon met ferme pas op Bw af om naar zijn bedoelingen te vragen, en dat terwijl het er zo dik bovenop lag. En Bw (alias Pincho dus) snoof voor alle zekerheid haar geurtjes op maar kwam al heel snel tot de conclusie dat Cera nog steeds niet geschikt is voor het grootbrengen van zijn nageslacht. Vandaar ook dat hij haar resoluut afwees en zijn zoektocht vervolgde.





Omdat mevrouw Katblad midden op straat stond en hem min of meer de weg versperde, besloot Bw via de Steeg van Storm naar de Parallelstraat te lopen. En ja hoor, natuurlijk moest ook het kattenluik van Storm (die daar al meer dan een jaar niet meer woont) gemarkeerd worden. Wij zien trouwens wel meer haarfabrieken nog steeds belangstelling tonen voor dit luikje, dus we keken eigenlijk niet erg op van Bw's sproei-activiteit aldaar. Ook een plantenbak naast de deur kreeg nog even een beurt en vervolgens liep Bw al loeiende de Steeg verder uit.


Omdat onze reporters in verwarde staat in de Katbladstraat achterbleven, besloten we een stukje met ze te gaan lopen. Niet in dezelfde richting als Bw uiteraard, maar naar de Kruidentuin. De verwarring nam echter niet af, want het was duidelijk dat Bw ook hier zijn best had gedaan zijn sporen achter te laten. Alle drie onze reporters (Cera, Boez en Oscar) deden namelijk niets anders dan de struiken besnuffelen om zo te kunnen bepalen waar Bw langs was gelopen en hoeveel er waar door hem was gemarkeerd dus. Mevrouw Katblad geloofde het allemaal wel en nam de drie snel mee de Parallelstraat in, hopende dat Bw ondertussen al een eind verderop zou zijn, bijvoorbeeld ergens bij het Gevaarlijke Water of liefst nog veel verder.

In hoog tempo gingen wij de Parallelstraat en vervolgens de Steeg van Storm door, om zo weer in de Katbladstraat te komen. En daar wachtte ons een verrassing. Ja, want Bw was teruggekeerd op het Zooiplein. Ja, hij had ons bedot door ons wijs te maken dat hij de buurt ging verlaten, maar ondertussen was hij stiekem naar deze plek teruggelopen. En deze keer was het Oscar die een paar vragen aan hem te stellen had. Natuurlijk had Bw (vandaag althans) totaal geen interesse in Os, snauwde onze arme reporter af en glipte langs mevrouw Katblad heen de straat weer in.

En daar weer lag onze reporter Boez op de loer achter een stel plantenbakken (helemaal links op de foto). Bw liep deze keer naar de redactie toe, want daar was hij nog niet langs geweest. En zo moest mevrouw K. van een afstandje toezien hoe de kater de vuilnisbak van de redactie van een stevige dosis katergeur voorzag. Ze riep nog zoiets als "getsiederrie viezerik!", maar ze roept wel meer onzinnige dingen die totaal geen effect hebben, dus daar besteden we verder maar geen aandacht aan.
Wel, hiermee komt deze reportage dan aan een einde, want iedereen ging vervolgens zijn eigen weg en mevrouw K. moest nodig haar neus gaan snuiten, iets wat niet zo makkelijk is met een camera in je hand!

Geen opmerkingen: