Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 januari 2011

Al is het nog lang geen voorjaar, soms hebben wij even het Poezenloket openstaan, al is het alleen maar om een kleine versnapering uit te delen aan een reporter die vermoeid (door een inspectietocht) even komt uitrusten op de vensterbank. Dit keer was het Cera die zich meldde, en wij gaven haar twee stukjes van een lekker staafje.
Maar op dat moment kwam dus juist Simba voorbij, gaf te kennen dat hij ook wel trek had en kwam nota bene vlakbij het loket staan! Een andere keer zou Cera gevlucht zijn voor deze flinke jongen, maar nu dus niet. En daar keken we natuurlijk van op.
Nee, zij keerde zich om, schold Simba uit en blafte hem af (bij wijze van spreken, heh?).

Ja, want zelfs Cera wordt blijkbaar bijzonder moedig als er lekkere hapjes te verdedigen zijn! Simba was zowaar onder de indruk van Cera's scheldpartij en maakte zich inderdaad uit de poten.
Nee, Cera keek hem niet eens na. Ze draaide zich direct om en kroop het loket door om met gezwinde spoed de stukjes staaf te verorberen.

(Na deze geschiedenis kunnen we dus Simba doorstrepen als kandidaat SvdB - Schrik van de Buurt -, tenzij hij toevallig een dringende reden had om zo snel te verdwijnen, maar dat moet dan wel een verdomd goeie zijn!)

Geen opmerkingen: