Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 18 januari 2011

Vervanging Bel lijkt al in kannen en kruiken....

Terwijl er in de Hoftuin een strijd bezig is om de macht en het partijleiderschap van Hof is Vol, zit Cera rustig in de Katbladstraat haar toilet te maken. Het is zo langzamerhand bij de haarfabrieken in de Katbladstraat wel doorgedrongen dat Bel de Franskat weg is en het dus een stuk minder gevaarlijk is geworden in de buurt. Maar dat is natuurlijk maar schijn. Want waar een bazig ventje is verdwenen, staat er een ander kereltje op om zijn plek in te nemen. Of misschien wel een fel meisje, wie zal het zeggen, heh?
Cera moet dus erg op haar tellen passen en mag haar antenne voor "gevaar" beslist niet intrekken, ook al is Bel de Franskat weg. Maar dat deed ze dus wel..... En dat had zo zijn gevolgen.

Mevrouw Katblad zag het allemaal al aankomen, want zij zat er weer met haar neus bovenop. Ja, u ziet het zelf ook al: Wamy zat op een ander bankje naar Cera te loeren en wachtte zijn kans af.
U heeft natuurlijk al gelezen dat Wamy verklaard heeft in training te zijn gegaan voor de opengevallen positie van "Schrik van de Buurt", en het ziet ernaar uit dat hij de waarheid sprak.
Om de haverklap komt hij bij de redactie langs, probeert daar via ons luik binnen te dringen en onze haarfabrieken overstuur te maken. Dat binnendringen lukt hem niet zo erg, want mevrouw Katblad houdt de boel natuurlijk erg goed in de gaten, vooral als mevrouw Troy haar dutje ligt te doen en er niemand is om het luik of loket te bewaken.

Afijn, daar had je het al.
Cera was klaar met haar toilet en sprong (nog steeds nietsvermoedend) op de straat om nog een beetje rond te gaan scharrelen (of te zooien, zo u wilt). Op bijna hetzelfde moment zette Wamy zich af om bovenop haar te springen. U ziet op de foto dat Cera Wamy zag aankomen, maar tijd om weg te vluchten had zij al niet meer. Ja, Wamy sprong bovenop haar en gaf ons arme meisje een paar flinke tikken.
Gelukkig had mevrouw Katblad de voordeur open laten staan, dus na een hoop geblaas en gekrijs kon Cera naar binnen vluchten en versperde mevr. K. Wamy de weg in dezelfde richting. Deze keer liep het dus goed af voor onze Cera, maar natuurlijk staat de deur niet altijd open en mevrouw Katblad is er ook wel eens niet bij, heh? Cera zal dus moeten inzien dat zij haar antennes altijd uitgestoken moet hebben, want met Wamy in de buurt ben je beslist ook niet veilig! Maar ja, zo gaan die dingen dus. En Wamy doet wel heel erg zijn best. Tja.....

Geen opmerkingen: