Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 september 2012

Aurelia

Vanochtend trof mevrouw K. in de Kruidentuin een "Gehakkelde Aurelia" aan, en op de foto kunt u zien dat het hier om een vlinder gaat.
Thuis natuurlijk direct opgezocht, want K. had deze vlinder nog niet eerder dit jaar in deze tuin zien rondvliegen.
Wel, deze soort komt gewoon (tot in oktober) in heel Nederland voor en is dus geen vreemde gast, maar wel een schoonheid!
Onze haarfabrieken hadden gelukkig geen belangstelling voor dit vliegbeestje.


De Boez was namelijk aan het zooien en klooien tussen de kruiden en had derhalve heel andere zaken aan zijn kop. Nee, welke weten wij niet; het is mogelijk dat hij op zoek was naar eh.... wel, kom daar maar eens achter, heh?


Japekoppie hebben wij nooit eerder betrapt op het jagen op vlinders, maar dat kan komen doordat hij elke inspanning wil of dient te vermijden in verband met het beschikken over slechts één long en een lekkend hartklepje. Bovendien moest  hij vandaag erg nodig een verkenningsronde doen, daarbij moet hij heel veel takjes langs om de geur ervan te analyseren en in kaart te brengen, en gedurende deze activiteit laat hij zich (als gediplomeerd Verkenner A) echt niet afleiden door wat dan ook.


Oscar had weer iets anders te doen, namelijk (u ziet het op de foto) het inspecteren van de Moerbeiboom. Helaas hebben wij maar één foto van hem kunnen maken tijdens zijn klus, want hij scharrelde voornamelijk tussen de bladeren rond zodat wij steeds slechts wuivende bladeren zagen en het daarbij behorende geritsel hoorden.

Verder hebben wij helaas vandaag geen ander nieuws uit de Kruidentuin, en dus moet u het hiermee doen.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een schitterende vlinder!

Donita zei


De Zen meester Arakida Moritake
(1473-1549):

"Een gevallen bloem
terugkerend tot haar tak ?
Het was een vlinder !"

Mevrouw Katblad zei

@Donita:
Mooi!

Donita zei

@Mevrouw Katblad:
Jazeker !
Dit is een vertaling uit het Engels van R.H. Marijnissen in Alan W. Wats, Zen-Boeddhisme (1974).
Oorspronkelijk een vertaling uit het Japans, in The way of Zen (1957).
Zal ik de haiku in het Engels opzoeken ? Kunnen de lezeressen aan een contest meedoen. De mooiste Nederlandse vertaling krijgt een verdronken fladderbeest in chique lijstje.

Donita zei

Oei, gossiepietje, zeg...
Vergat ik nog te zeggen dat de vertaling uit het Japans in het Engels in The way of Zen (1957)van Alan W. Wats van de hand van Steven D. Carter is.
By these.