Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 september 2012

Ontgroeningsactiviteiten

Gisteren wilde mevrouw K. graag even een kijkje gaan nemen bij het Gevaarlijke Water omdat zij had vernomen dat de bomen daar zouden worden gekapt, en dat is natuurlijk belangrijk nieuws.
We waarschuwden onze reporters dat deze wandeling niet voor hen was bedoeld omdat er mogelijk enig lawaai zou kunnen losbarsten op onze uiteindelijke bestemming, maar Os wilde persé mee en Cera eveneens. Op de foto ziet u de Os die pas op de plaats maakte toen hij de werkmannen (zagers) in het oog kreeg.

Jawel, met net en al was deze boom al omgezaagd. Blijkbaar waren de mannen al vroeg begonnen, want de kade was al bijna helemaal ontgroend, om het maar zo te zeggen.Slechts drie boompjes stonden nog overeind....


Oscar snapte er natuurlijk niets van en was erbij gaan zitten. Zijn bek viel bijkans open.

Opeens hoorden we luid gemekker en kwam Cera ons voorbij rennen. Ze werd achterna gezeten door Wamy en was bijna het water in gedoken!
Gelukkig hield Wamy zich daarna gedeisd en joeg hij ons model niet over de rand, misschien ook wel omdat mevrouw K. hem een ernstige vermaning had toegeroepen.
Toen gebeurde er van alles tegelijk waardoor we alle haarfabrieken uit het oog verloren.
In de verte namelijk kwamen er prikkemannetjes aangelopen, en u weet vast wel dat haarfabrieken dat soort mensen liever niet tegenkomen. (Ze zijn doorgaans met teveel en schreeuwen veel te hard tegen elkaar.) Os nam gelijk de benen; wij zagen hem pas veel later weer terug op de redactietafel.

Daarop werd ook nog eens de kettingzaag aangetrokken en dat was een goede reden voor Cera en Wamy om de Parallelstraat in te vluchten.
Cera kwamen wij later halverwege die straat weer tegen, verscholen achter een struikje, Wamy zagen wij in het geheel niet meer; misschien was hij naar huis gegaan maar het kan ook zijn dat hij van de gelegenheid gebruik maakte om "ergens" brokjes te gaan jatten.

Mevrouw K. bleef nog even rondhangen om wat foto's te maken van het rooien van de boompjes.


Medio november zullen hier nieuwe bomen geplant worden, de oude moesten weg omdat ze met hun wortels de straatstenen omhoog drukten.
Volgens de verklaringen van de gemeente zijn er maatregelen genomen waardoor dit niet weer kan gebeuren. We zullen het gaan zien.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Denk niet dat die nieuwe bomen zich laten instrueren wat betreft wortel vorming! Maar fijn dat er in elk geval nieuw groen komt.

Fritz zei

@Annemieke:
Het huidige groenbeleid van de gemeente is er op gericht om alle bomen, waarvan de wortels omhoog groeien, te vervangen door nieuwe bomen, waarvan de wortels omlaag groeien.
Vandaar.