Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 september 2012

Nieuwe contracten aangaande gewoon en buitengewoon verlof

Tijdens het onweersgedonder en daarop volgende hagelbuien eerder deze week, zijn onze reporters voor een vergadering bijeengekomen op het bed van mevrouw K. Toen zij (de haarfabrieken) klaar waren met hun bespreking, legden zij één voor één (dus stuk voor stuk) hun eisen op tafel. Wel, ze hadden goed hun best gedaan (dat bleek wel uit de lange lijsten), maar erg verbaasd over hun eisen waren wij niet.

De Boez (foto) verlangt voortaan (betaald) verlof tijdens onweer, hagel, regen, wind en erger (inclusief natuurrampen). Alsof mevrouw K. hem regelmatig met hondenweer naar buiten stuurt, heh? Wel, de Boez heeft dit graag op papier staan, dus of we zijn contract even willen aanpassen. En als we dan toch bezig zijn met het verbeteren van de werkomstandigheden, kunnen we even regelen dat de vuilnismonsters, prikkemannetjes of andere figuren met lichtgevende jasjes geweerd worden uit de Katbladbuurt?Mevrouw Troy wil graag vastgelegd hebben dat ze recht heeft op een onmiddellijk ingaande flexibele pensioenregeling, dat wil zeggen dat zij op elk moment zelf kan beslissen of zij aan het werk gaat of niet, dus van haar pensioen kan genieten of aan de slag wenst te gaan voor het Katblad. Dit heeft te maken met haar Katzheimer en het feit dat zij op sommige momenten denkt dat zij met pensioen is gegaan en het volgende ogenblik dat weer vergeten is. Wel, we denken dat we wel iets voor haar kunnen regelen.
Wat betreft weersomstandigheden stelt mevrouw Troy geen eisen; sinds haar Katzheimer zoekt ze de ergste buien zelfs op en schept er groot genoegen in zich helemaal nat te laten regenen.

Oscar eist alleen maar kort verlof tijdens onweer en hagel, en verder maakt het hem niks uit, werkt hij zich sowieso te pletter en doet overdag af en toe een hazenslaapje om zijn overbelaste brein even tot rust te laten komen. Wel, daar deden wij al nooit moeilijk over, maar wij zullen voor zijn gemoedsrust het recht op hazenslaapjes vastleggen in een nieuw contract.


Cera denkt dat zij beter tot haar recht komt bij het Katblad als ze zelf haar werktijden mag bepalen. Dat zou kunnen betekenen dat ze minder tijd aan reportages zal besteden maar daarentegen meer tijd aan haar uiterlijk en knuffelbehoefte, en als topmodel meent ze daar ook recht op te hebben.
Voor reportages eist zij bovendien extra beloning omdat dergelijke activiteiten voor haar gevaarlijker zijn dan voor onze andere reporters (daarmee doelt zij op confrontaties met de pestkoppen en leden van Hof is Vol die wij regelmatig onderweg tegenkomen). Na zo'n mogelijke confrontatie eist zij ook nog eens verlof voor de rest van de dag omdat zij dan meent te moeten kunnen "bijkomen" van de schrik en dergelijke.

Japekoppie tenslotte heeft natuurlijk ook zijn eisenlijstje ingeleverd.
Ten eerste wil hij gezien zijn leeftijd meer zogenaamde "thuiswerkdagen" en minder buitenreportages, zeg maar. En als hij zin heeft in het maken van zo'n buitenreportage, wil hij volledig vrij zijn bij het kiezen van een route en bepaalt hij zelf wie er met hem mee mag.
Wel, met dit laatste punt heeft met name de fotograaf uiteraard veel moeite, want zonder foto's geen behoorlijke nieuwsverslagen, toch?
Natuurlijk eist Japekop als beloning voor iedere klus die hij verricht voor het Katblad een kaasproeverij, maar die kan hij op zijn buik schrijven (al helemaal als hij net doet of hij zijn maagzuurrempilletje heeft doorgeslikt en wij het even later terugvinden op het aanrecht).

Wel, mevrouw K. zal aan de slag moeten. Het wordt een kwestie van wikken en wegen, bepalen van wat redelijk is (qua eis) en wat niet (qua Katbladbelang), en vervolgens moeten dan de nieuwe contracten worden opgesteld. E.e.a. moet voor 1 oktober a.s. (laatste kwartaal) in orde zijn.

5 opmerkingen:

Truus zei

Wat een mooie foto van Boez!!
Sterkte met de contracten!
Krijgen ze ook vorstverlet?

Mevrouw Katblad zei

Dank u!
En jawel, maar beperkt omdat ijs en sneeuw ook nieuws is! Tuurlijk houden we wel rekening met leeftijd en vachtdikte enzo...

ina zei

Wat een keiharde onderhandelaars.
Dat wordt een hete herfst..

Annemieke zei

Pas maar op - straks gaan ze nog staken of actie voeren als ze het niet eens zijn met het resultaat

Fritz zei

Ik zie de bui al hangen.
En erachter die depressie ook nog, reeds.